FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Μετ’ εμποδίων τα λεφτά του Ταμείου Μολυβιάτη

Ημερομηνία: 08-02-2017 | Συντάκτης:

tameio-molybiath-empodia1

Αντικειμενικές δυσκολίες και καθυστερήσεις αντιμετωπίζουν οι δήμοι στην Ηλεία ώστε να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που εκταμιεύονται από το Ταμείο Μολυβιάτη. Στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων όλα πήγαν πίσω έως ότου βρεθούν λύσεις, ενώ μετά την ολοκλήρωση των διαγωνισμών θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, υπήρξε πρόβλημα με τη μη πρόβλεψη της αύξησης του ΦΠΑ. Την περίοδο που υποβλήθηκαν τα τεχνικά δελτία το ποσοστό ήταν 23% και η μεταβολή στο 24%, έστω και για 1% δημιούργησε διαδικαστικά ζητήματα που έπρεπε να λυθούν, ώστε να μην βγουν άκυροι οι διαγωνισμοί. «Λύθηκε το πρόβλημα στο έργο που αφορά κυρίως προμήθεια και αναφέρεται στην αφαλάτωση του νερού. Εκεί βρήκαν άλλο τρόπο, που όμως απαιτεί σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου κάτι το οποίο θα κάνουμε τις επόμενες μέρες. Αμέσως μετά τις 15 Φλεβάρη θα ξεκινήσουμε τις διαγωνιστικές διαδικασίες και λόγω του προϋπολογισμού των έργων έχουμε εμπλοκή και του Ελεκτικού Συνεδρίου, καθώς θα ακολουθήσει προσυμβατικός έλεγχος. Κατά συνέπεια πρέπει να τρέξουμε έτσι ώστε όταν ο καιρός ανοίξει να είμαστε έτοιμοι και να μπούμε σε όλα αυτά τα έργα τα οποία είναι ικανού προϋπολογισμού και είναι μία ευκαιρία να θερμάνουν την μικρή αγορά μας επαρκώς» εξήγησε ο κ. Μπαλιούκος

Συμπλήρωσε δε, πως ο δήμος προχωρά και στις άλλες εκκρεμότητες έργων που καθυστερεί ο καιρός για το ποτάμι. «Οι τωρινές βροχές μας πάνε κάποιες μέρες πίσω. Θα είμαστε σε επαφή και με τον κ. Λύτρα, ο οποίος όπως ενημερωθήκαμε την Πέμπτη θα είναι κάτω για να έχει εικόνα των έργων που είναι στην αρμοδιότητα του. Ετοιμαζόμαστε και για το Leader και το ΟΠΑΧ για να εντάξουμε έτοιμες μελέτες. Εμείς θέλουμε να έχουμε παρουσία σε όλα αυτά τα προγράμματα» τόνισε ο κ. Μπαλιούκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος