FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Ζητά την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Ημερομηνία: 05-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Αίτημα για κήρυξη της περιοχής του σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των πολλών προβλημάτων που έχουν προκύψει από την κακοκαιρία, κατέθεσε ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Από τη μια οι κατολισθήσεις και καθιζήσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, από την άλλη οι πλημμύρες σε περιοχές όπως τα Μακρίσια και τα Καλυβάκια, έχουν θέσει το δήμο σε κατάσταση συναγερμού.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, «… έχουμε αποστείλει στην ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αλλά και στον περιφερειάρχη ενημέρωση για τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων τα οποία μας έπληξαν χθες το βράδυ. Η κατάσταση στην παραποτάμια ζώνη είναι γνωστή από τις αρχές του μήνα και συνεπώς προστίθενται νέα. Η καλλιεργητική περίοδος φαίνεται να πηγαίνει στον βρόντο φέτος. Δεν θα έχουμε την δυνατότητα να καλλιεργήσουμε και εάν δεν μπορέσουν τις επόμενες δέκα μέρες να μπουν στα κτήματα τους, η καταστροφή θα είναι μεγάλη. Παράλληλα είχαμε και πολλά προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο στην επαφή μας με τον δήμο Ζαχάρως. τα χωριά Κάτω Σαμικό, Βρίνα, Γραίκα, Πλατιάνα, Λιβαδάκι Βρεστό, Μυρώνια, όλος ο άξονας δεν έχει μείνει τίποτα. Έχουν καταστραφεί τα έργα οδοποιίας. Ζητάμε η περιοχή μας να κηρυχτεί σε έκτακτη ανάγκη για να έχουμε ευέλικτες διαδικασίες” είπε χαρακτηριστικά.

Το έγγραφο προς την Περιφέρεια

Την Παρασκευή εστάλει και το σχετικό έγγραφο στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας όπου ζητείται η «Κήρυξη του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων σε προσωρινή κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω προβλημάτων από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών».
Σε αυτό αναφέρονται τα εξής:

“Κύριε Περιφερειάρχη,

Η περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων δοκιμάζεται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που τον πλήττουν για μεγάλο διάστημα. Η παραποτάμια περιοχή του Δήμου μας απειλείται από τον Αλφειό ποταμό, ο οποίος σε πολλά σημεία του έχει υπερχειλίσει. Το οδικό δίκτυο του Δήμου μας έχει υποστεί τεράστιες ζημιές με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλές κοινότητες. Ιδιαίτερα έχουν πληγεί οι τοπικές κοινότητες Μακρισίων, Βρύνας, Γρύλλου, Φρίξας, Πλατιάνας, Γραίκα, Καλλιθέας, Λιβαδακίου, Βρεστού, Μυρωνίων, Δαφνούλας, Σέκουλα, Ματεσίου και Δραγωγίου.

Θεωρούμε απαραίτητο οι ανωτέρω τοπικές κοινότητες να κηρυχθούν σε προσωρινή κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να διευκολυνθούν οι αποκαταστάσεις” αναφέρεται στο έγγραφο που υπογράφει ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος