FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Ένα–ένα τα έργα Μολυβιάτη από την Οικονομική Επιτροπή

Ημερομηνία: 23-02-2017 | Συντάκτης:

kamena-spitia-erga-moliviati

Προχωρά ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων τις διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων που χρηματοδοτούνται με κονδύλια από το Ταμείο Μολυβιάτη. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος προχώρησαν μέσα από το δημοτικό συμβούλιο οι διευθετήσεις του προϋπολογισμού των έργων, ιδιαίτερα μετά το πρόβλημα που προέκυψε με την διαφοροποίηση του ΦΠΑ όπως αρχικά είχε υπολογιστεί στα τεχνικά δελτία. Η αρμόδια οικονομική επιτροπή προχωρά τις διαδικασίες που αφορούν στην κατάρτιση των όρων

«Σε έργο το οποίο έχουμε εντάξει και αφορά την ενίσχυση των διυλιστηρίων με σύστημα αφαλάτωσης που εφαρμόζεται πιλοτικά, εμείς εκτιμήσαμε και το δέχτηκε και το ΔΣ μία πρόταση να υπάρξει μία επιστημονική επιτροπή από όλους τους φορείς του νομού μας, δήμο, Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα, όπου υπάρχει τεχνογνωσία και οι άνθρωποι γνωρίζουν πολλά περισσότερα από τις υπηρεσίες μας, να παρακολουθήσουν το έργο κατασκευής, καθώς αυτό θα αποτελέσει ένα «πυλώνα» σε όλα τα έργα τα οποία αυτή τη στιγμή εξυπηρετούν την ύδρευση, καθώς μετά τις πυρκαγιές έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται προβλήματα στη περιεκτικότητα αλατιού. Ήταν μία διαδικαστική ουσιαστικά διαδικασία που δίνει την δυνατότητα στην οικονομική επιτροπή με κατάρτιση όρων και διαγωνιστικές διαδικασίες» σχολίασε ο κ. Μπαλιούκος. Το πρώτο έργο που περνά από τη διαδικασία αυτή, είναι η αφαλάτωση των δύο διυλιστηρίων, της Κρέστενας και του Γρύλλου Σκιλλουντίας.

mpalioukos

Για κάθε έργο που θα προετοιμάζεται θα συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή. «Θα δούμε και από την σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής πόσο έτοιμοι θα είμαστε καθώς έχουμε και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και ότι μπορεί να μας έχει διαφύγει θα το κοιτάξουμε προσεκτικά γιατί είναι η πρώτη μας συνεδρίαση με το νέο θεσμικό πλαίσιο με την νέα νομοθεσία» εξήγησε ο δήμαρχος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος