FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ήλιδας για αδέσποτα: Προχωρά η διαδικασία χρηματοδότησης της οριστικής λύσης του προβλήματος

Ημερομηνία: 11-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

adespota

Ο Δήμος Ήλιδας –κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4039/2012–, μέχρι σήμερα έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, στο πλαίσιο των οικονομικών του δυνατοτήτων, για την επίλυση του θέματος των αδέσποτων ζώων και συγκεκριμένα για την περισυλλογή, τη φροντίδα, την περίθαλψη και ότι άλλο απαιτείται.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης κ. Επαμεινώνδας Παναγιωτόπουλος, ήδη, ο Δήμος Ήλιδας έχει αρχίσει την διαδικασία για τη λήψη χρηματοδότησης, για την οριστική και ουσιαστική επίλυση του όλου ζητήματος εντός ορίων του. «Όμως το πρόβλημα αυτό διογκώνεται και καθίσταται κοινωνικό, διότι αρκετοί συμπολίτες μας, ενδεχομένως και παραθεριστές τους καλοκαιρινούς μήνες, είτε επειδή γνωρίζουν ότι στο Δήμο Ήλιδας γίνεται μια προσπάθεια προς αντιμετώπιση του θέματος, είτε γιατί αδυνατούν να τα φροντίζουν οι ίδιοι, είτε διότι πολλαπλασιάζονται τα οικόσιτα και δεσποζόμενα ζώα τους και γενικά για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν, τα εγκαταλείπουν σε διάφορα σημεία εντός και εκτός Αμαλιάδας, ώστε να καταστούν αδέσποτα. Ο Ν. 4039/2012 επιβάλλει υποχρεώσεις τόσο για τους φορείς, όσο και για τους κατόχους και ιδιοκτήτες ζώων, μεταξύ των οποίων είναι η φροντίδα τους ώστε να ζουν σε κατάλληλες συνθήκες, η ηλεκτρονική σήμανση τους (τσιπ) ώστε να καθίστανται γνωστοί οι ιδιοκτήτες τους κλπ.

Γι’ αυτούς τους λόγους και για να μην επιτείνεται το πρόβλημα, καλούνται οι κάτοχοι και οι ιδιοκτήτες οικόσιτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, να προβούν σε ηλεκτρονική σήμανση των ζώων τους, στην προβλεπόμενη στείρωση, όπως επίσης και να μην εγκαταλείπουν τα ζώα ανεξέλεγκτα. Διαφορετικά είναι πιθανόν σε ενδεχόμενο έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές να επιβληθούν κυρώσεις, υψηλά πρόστιμα κλπ.».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος