FOLLOW US: facebook twitter

Δέσμευση Λιατσή για κατασκευή 1ου Λυκείου Πύργου

Ημερομηνία: 11-10-2017 | Συντάκτης:

-Συνάντηση χθες στο Λάτσειο με Δ/ντή και Υποδιευθύντρια του σχολείου

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την απεμπλοκή και λύση του θέματος με το οικόπεδο

Τη δέσμευση ότι η δημοτική αρχή θα επισπεύσει τις διαδικασίες για την απεμπλοκή και τη λύση του θέματος που υπάρχει με το οικόπεδο που έχει αγοραστεί για την ανέγερση του 1ου Λυκείου Πύργου ενώ θα χρηματοδοτήσει και τις δυο μελέτες που απαιτούνται, έδωσε χθες ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής στο Διευθυντή και την υποδιευθύντρια του σχολείου Γιώργο Φωτεινόπουλο και Αγγελική Παπαγεωργίου που τον επισκέφτηκαν στο Λάτσειο.

Οι εκπρόσωποι του σχολείου, εξέφρασαν την αγωνία τους για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην επίλυση του προβλήματος και εξέφρασαν την συγκρατημένη αισιοδοξία τους ότι σύντομα θα βρεθεί η πολυπόθητη λύση.

Ο κ. Λιατσής επισήμανε ότι ασχολείται με το θέμα του 1ου Λυκείου της πόλης από την αρχή της θητείας του τονίζοντας ότι ήταν ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα καθώς προσπάθησαν να «χωρέσουν» ένα μεγάλο σχολείο σε ένα οικόπεδο που σύμφωνα με τους πολεοδόμους δεν ήταν κατάλληλο. «Ο Διευθυντής και η υποδιευθύντρια μας παροτρύνουν να κάνουμε ακόμα πιο γρήγορα. Μου ζήτησαν σήμερα, να δεσμευτώ ότι ο δήμος θα χρηματοδοτήσει δυο μελέτες ύψους 40.000 ευρώ. Δηλώνω λοιπόν ότι υπάρχει η βούληση από τη δημοτική αρχή και σύντομα οι μελέτες αυτέ θα ξεκινήσουν. Επίσης, και ο διευθυντής της Πολεοδομίας θα κάνει ακόμα πιο γρήγορα… Σύντομα λοιπόν θα έχουμε ειδήσεις για το θέμα, τουλάχιστον στη διαδικασία των μελετών για τις οποίες ρητά δεσμεύομαι».

Η κ. Παπαγεωργίου, επισήμανε ότι βρίσκεται στο Λάτσειο για 4η φορά για το θέμα του 1ου Λυκείου και τόνισε ότι ευελπιστεί πως η λύση στο ζήτημα του οικοπέδου θα προχωρήσει καθώς αποτελεί ένα αγκάθι. «Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι πέρα από το οικόπεδο θα βρούμε και τις χρηματοδοτήσεις γιατί στην ιστορία του 1ου λυκείου δεν αρμόζει να είναι η 8η χρονιά που χτυπά το κουδούνι στα λυόμενα. Επομένως  θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε μια τελεία και μια καινούργια αρχή από σήμερα και πάλι».

«Έχω την εντύπωση ότι μπήκε το νερό στο αυλάκι» είπε ο κ. Φωτεινόπουλος τονίζοντας ότι ξεκινά η διαδικασία του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου για να λυθούν τα προβλήματα του οικοπέδου και οι μελέτες για το κτιριακό. «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Στη κουβέντα που έγινε ο δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι το έχει ένια το κτίριο, τον ενδιαφέρει να γίνει. Συζητήθηκε ένας οδικός χάρτης που με μερικές αποκλίσεις πρέπει να τον τηρήσουμε. Φαντάζομαι ότι θα προχωρήσουμε. Θα είμαστε δίπλα στο δήμαρχο και πρέπει μετά από 7 χρόνια στα λυόμενα να λυθεί το θέμα και να προχωρήσουμε στην κατασκευή νέου κτιρίου».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της επιτροπής παιδείας κ. Δημήτριος Μεσσαλάς, ο Δ/ντής της Πολεοδομίας κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος, ο Δ/ντής Προγραμματισμού κ. Άρης Φιλιππόπουλος και η Δ/ντρια Παιδείας κα Σοφία Ζάγκλη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος