FOLLOW US: facebook twitter

Δέκα Ηλείοι μαθητές στο Στρασβούργο!

Ημερομηνία: 08-10-2016 | Συντάκτης:

euroscola

24 απ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα «πέτυχαν» στο πρόγραμμα του Ευρωκοινοβουλίου EUROSCOLA 2016-17

Δέκα Ηλείοι μαθητές Λυκείων, βρίσκονται ανάμεσα στους 24 μαθητές απ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα που επιλέχθηκαν βάσει της υψηλής βαθμολογίας που συγκέντρωσαν στο διαγωνισμό έκθεσης και θα συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Euroscola 2016-2017».

Η σημαντική αυτή διάκριση, τους δίνει το «εισιτήριο» για ένα μοναδικό ταξίδι στο Στρασβούργο όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με νέους ευρωπαίους στου χώρους του Ευρωκοινοβουλίου, να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εμπειρίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να γνωριστούν. Συναντήσεις που παίρνουν τη μορφή ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων με έφηβους σε ρόλο Ευρωβουλευτών με στόχο την εξοικείωση τους με τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, την ευαισθητοποίηση στο ρόλο που θα κληθούν να παίξουν στη μελλοντική οργάνωση της Ευρώπης, στη συνειδητοποίηση της ανάγκης προάσπισης της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων αλλά και για να βρουν ένα βήμα που θα τους επιτρέψει να εκφράσουν τις προσωπικές τους απόψεις και να αξιοποιήσουν την επιθυμία τους για προσφορά.

euroscola-gastouni

Οι Ηλείοι μαθητές που πέτυχαν στο διαγωνισμό βάσει της υψηλής βαθμολογίας που συγκέντρωσαν είναι:

Αριστοτέλης Αναστόπουλος, 4ο ΓΕΛ Πύργου (3η θέση)

Κωνσταντίνα Μενύχτα, 4ο ΓΕΛ Πύργου (4η θέση)

Νίκη Νικολοπούλου, 4ο ΓΕΛ Πύργου (5η θέση)

Νίκη Παναγιωτίδου, 4ο ΓΕΛ Πύργου (12η θέση)

Κωνσταντίνα Μικελοπούλου, 2ο ΓΕΛ Πύργου (13η θέση)

Μαρία- Ζωή Λευκαδίτη, ΓΕΛ Βαρθολομιού (14η θέση)

Δήμητρα Φωτεινού, ΓΕΛ Πελοπίου (18η θέση)

Αναστασία Λέντζου, 1ο ΓΕΛ Πύργου (21η θέση)

Ελένη Καραΐσκου, 1ο ΓΕΛ Πύργου (22η θέση)

Βασιλική Σταθά, 3ο ΓΕΛ Πύργου  (24η θέση)

Αναπληρωματικά μέλη οι:

Δήμητρα Σαργέντη, 1ο ΓΕΛ Πύργου (2ο αναπληρωματικό μέλος)

Παναγιώτης Παπαδόπουλος, 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας  (5ο αναπληρωματικό μέλος)

dimitrellos2

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλης Δημητρέλλος, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επίδοση των μαθητών του Νομού και τους συνεχάρη, έναν- έναν και όλους μαζί για τη σημαντική τους διάκριση. Μάλιστα τόνισε, πως όπως προκύπτει από τον αξιολογικό πίνακα, από τους 24 μαθητές που επιλέχθηκαν φέτος για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι 10 φοιτούν σε σχολεία του νομού μας, πολλοί απ’ αυτούς μάλιστα σε περίοπτη θέση στην τελική κατάταξη. «Εκφράζω δημόσια την ικανοποίησή μου για τα αποτελέσματα αυτά και εύχομαι στους μαθητές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα να απολαύσουν την εμπειρία και να αποκτήσουν τις γνώσεις που έχει να τους προσφέρει».

Επισημαίνεται ότι η αξιολόγηση των μαθητών έγινε βάσει της βαθμολογίας των εκθέσεων που έγραψαν, από την επταμελή επιτροπή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας που έγινε υπό την προεδρία του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Κώστα Γιαννόπουλου. Οι μαθητές που θα ταξιδέψουν στο Στρασβούργο, επιλέχθηκαν με βάση την υψηλότερη μοριοδότηση στο σύνολο των 41 συμμετεχόντων Λυκείων της Δυτικής Ελλάδας. Η επιτροπή συγχαίρει τους επιτυχόντες μαθητές και εύχεται η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα EUROSCOLA να αποτελέσει μία γόνιμη και εποικοδομητική εμπειρία που θα συμβάλει στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής τους ταυτότητας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος