FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Παπανικολόπουλος: «Να μιμηθούν και άλλοι Δήμοι το παράδειγμα του Πύργου…»

Ημερομηνία: 22-11-2016 | Συντάκτης:

papanikolopoulos-sinedeuxi

Γιώργος Παπανικολόπουλος, Σύμβουλος για θέματα ατόμων με αναπηρία

– Στόχος η ελεύθερη πρόσβαση στην πόλη και τη θάλασσα

Με συμβουλευτικό κατά βάση ρόλο, ο άμισθος σύμβουλος για θέματα των ατόμων με αναπηρία Γιώργος Παπανικολόπουλος, μίλησε χθες για τη σπουδαιότητα ορισμού του στη θέση αυτή από τον Δήμαρχο Πύργου, προτείνοντας το παράδειγμα του Γαβρίλη Λιατσή να ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι της Ηλείας.

Παρουσία, του φίλου και συνεργάτη του Γιάννη Πετρόπουλου, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη δυνατότητα που τους έδωσε μέσω του νέου γραφείου, να συμβουλεύουν τη δημοτική αρχή για θέματα των ατόμων με αναπηρία και πως μπορεί να βελτιωθεί η προσβασιμότητα των κινητικά αναπήρων στην πόλη. «Προσπαθούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι ώστε να βγουν τα άτομα με αναπηρία έξω από το σπίτι τους και να κυκλοφορήσουν σε μια πόλη φιλική προς αυτούς. Για να γίνει αυτό, πρέπει τα άτομα με αναπηρίες να έχουν πρόσβαση. Να μπορούν εύκολα να σταθμεύσουν στους ειδικούς χώρους που έχουμε χρωματίσει και ταυτόχρονα να μπορούν να κυκλοφορήσουν με αμαξίδιο μέσα από τις ράμπες των πεζοδρομίων. Να ψωνίσουν, να πιούν τον καφέ τους. Ήδη θα διαπιστώνεται την τελευταία διετία, από την ίδρυση του Συλλόγου μας, καθημερινά να κυκλοφορούν τουλάχιστον πέντε με δέκα άτομα με αμαξίδιο. Όλους αυτούς θέλουμε να τους βοηθήσουμε» είπε και πρότεινε το παράδειγμα του Δημάρχου Πύργου, που όρισε ως άμισθο σύμβουλο για θέματα ατόμων με αναπηρία, τον ίδιο που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, να το ακολουθήσουν και άλλοι Δήμαρχοι. «Θεωρώ πολύ σωστή κίνηση τον ορισμό συμβούλου για θέματα ατόμων με αναπηρία σε κάποιον κινητικά ανάπηρο. Είναι ότι καλύτερο γιατί έχουμε επαφή και με το δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αλλά και με ανθρώπους με αναπηρία».

Ο Γιώργος Παπανικολόπουλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο sea trac που τοποθετήθηκε δωρεάν το καλοκαίρι που μας πέρασε από την ΤΟΒΕΑ, στις Πλάκες Κατακόλου, προσφέροντας πρόσβαση στα άτομα με αναπηρία, στη θάλασσα και το κολύμπι. «Ο μηχανισμός αυτός, ήταν χορηγία της εταιρίας για μια μόνο σεζόν και πραγματικά εξυπηρετήθηκαν πάρα πολλά άτομα που απόλαυσαν τη θάλασσα, τόσο από την Ηλεία όσο και από άλλες πόλεις της χώρας. Του χρόνου, δεν θα υπάρχει αν δεν μεριμνήσουν οι δημοτικές αρχές και η περιφέρεια. Πιστεύουμε ότι δε θα ξεχαστούν και το sea trac θα ξαναμπεί και του χρόνου το καλοκαίρι στις Πλάκες Κατακόλου αλλά και σε άλλες παραλίες της Ηλείας. Γιατί προσβασιμότητα δεν είναι μόνο στους δρόμους αλλά και στις παραλίες».

Το γραφείο του άμισθου συμβούλου, λειτουργεί Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος