FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Λιατσής: Καθημερινότητα και «Ποτόκι» στο επίκεντρο της δημοτικής αρχής

Ημερομηνία: 29-09-2016 | Συντάκτης:

skarts-liatsis-mpeltsos-antupas-fillipopΣυνέντευξη χθες από τον Δήμαρχο Πύργου

– Κλείνουν όλες οι Παιδικές Χαρές «έρχονται» 3 νέες

– Προωθούν τη μελέτη για το Κολυμβητήριο

Με το βλέμμα στραμμένο στο «Ποτόκι» αλλά και στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, βρίσκεται η δημοτική αρχή Πύργου, καθώς όπως δήλωσε με χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής «η λεπτομέρεια είναι για εμάς προϋπόθεση ζωής και αυτή ψάχνουμε». Κλειστό Κολυμβητήριο, παιδικές χαρές, παρεμβάσεις στο Ιστορικό Κέντρο και αισθητική βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων είναι μερικά από τα θέματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν ενώ στην ατζέντα, μπαίνει δυναμικά πλέον μετά τη λήξη της μάχης των σκουπιδιών, το καυτό ζήτημα με τα χιλιάδες δέματα στο «Ποτόκι».

Στο περιθώριο της πρωινής σύσκεψης που είχε με τους αντιδημάρχους Α. Σκαρτσιάρη και Δ. Μπέλτσο, το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χ. Αντύπα και τους Διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών Σ. Γούργουρα και Προγραμματισμού Α. Φιλιππόπουλο, ο κ. Λιατσής χαρακτήρισε τα προβλήματα «πιεστικά» και έδωσε το στίγμα του σχεδιασμού της επόμενης μέρας. Η αναφορά του ξεκίνησε από τη λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων της α/θμιας κυρίως εκπαίδευσης και το θέμα της ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών τονίζοντας ότι σε συνεργασία με τους Διευθυντές και του Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων θα καταγράψουν τα προβλήματα ώστε να προχωρήσουν στην επίλυση τους.

Σχέδια για Κολυμβητήριο

Μιλώντας για το Κολυμβητήριο Πύργου που έχει απαξιωθεί στο χρόνο, ο κ. Λιατσής επισήμανε ότι έχουν μελέτη έτοιμη από το 2006 για την κατασκευή ενός νέου Κλειστού Κολυμβητηρίου ακριβώς δίπλα από το σημερινό στην έκταση που έχει μετατραπεί σε γήπεδο ποδοσφαίρου τοπικής ομάδας (ΑΕΚ) ενώ υπάρχει και μελέτη για την ενεργειακή αξιοποίηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή. «Θα γίνει μια σύσκεψη και θα δούμε τι μπορεί να γίνει και για τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις αλλά και για τη διεκδίκηση κατασκευής νέου Κλειστού Κολυμβητηρίου. Αν καταφέρουμε το επόμενο διάστημα, θα προωθήσουμε τη μελέτη και θα διεκδικήσουμε πιστώσεις για την υλοποίηση  του».

Κλείνουν όλες οι παιδικές χαρές

Αναφερόμενος στις παιδικές χαρές του Δήμου, ο κ. Λιατσής, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο επισκευής και πως προχωρούν στην εφαρμογή ειλημμένης απόφασης για την άμεση αποξήλωση όλων των οργάνων και σφράγισης των χώρων. «Οι υπάρχουσες παιδικές χαρές είναι επικίνδυνες, ακόμα και αυτή που κατασκευάστηκε με χορηγία της Vodafone επί θητείας μου, στο Επαρχείο. Θα κλείσουν όλες ωστόσο έχουμε ήδη ξεκινήσει μελέτες για τη δημιουργία 2-3 νέων παιδικών χαρών που θα είναι πιστοποιημένες και ασφαλείς, συν ακόμα μια υπερσύγχρονη για την οποία έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της από μεγάλο παράγοντα».

Επίσης τόνισε, ότι στη νέα μελέτη για το Ιστορικό Κέντρο, προβλέπεται η μεταφορά του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη στο σημείο που βρίσκεται σήμερα το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στο Επαρχείο, επισημαίνοντας ότι αυτός είναι και ο φυσικός του χώρος ενώ επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει θεμελιωθεί το ανοιχτό θεατράκι στο Βουνό του Κατακόλου καθώς έχει εξασφαλιστεί η πίστωση.

Φάκελος «Ποτόκι»

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την πόλη και αφορά τα δεματοποιημένα σκουπίδια στο Ποτόκι, αποτελεί σύμφωνα με το Δήμαρχο ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που καλούνται να λύσουν. «Ανοίγουμε το φάκελο Ποτόκι. Ένα θέμα πολύ σοβαρό. Φέτος το καλοκαίρι τη γλιτώσαμε γιατί το φυλάγαμε νύχτα – μέρα. Και εδώ πρέπει να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο και όλους τους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας που συντόνισαν αθόρυβα μια μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα. Αν πιάσει φωτιά το Ποτόκι, καταστραφήκαμε! Θα πρέπει να εκκενώσουμε την πόλη. Για αυτό, έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και αναζητάμε τρόπους διαχείρισης. Κάτι ανάλογο στην Ελλάδα δεν υπάρχει, για να έχουμε τουλάχιστον την τεχνογνωσία αντιμετώπισης του. Ταυτόχρονα, θα περπατήσουμε και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημοσίευση ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη διαχείριση του θέματος, όμως οφείλω να σας πω, ότι οι προσδοκίες μου είναι μηδενικές. Ρεαλιστικότερες απόψεις εξετάζουν τα δυο υπουργεία ωστόσο και εκεί η αισιοδοξία είναι συγκρατημένη. Αν τα καταφέρουμε, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε και τον Αλφειό, εκμεταλλευόμενοι διάφορα προγράμματα που υπάρχουν, μιας και ο ποταμός βρίσκεται στο κέντρο μεταξύ του Πύργου και του Επιταλίου».

Καθημερινότητα πόλης

Ζητήματα καθαριότητας, καλής οργάνωσης και βελτίωσης της εικόνας της πόλης, είναι μερικά από τα θέματα που ανέλυσε στη χθεσινή του συνέντευξη ο κ. Λιατσής. Μίλησε για την επιβολή κυρώσεων σε όσους αποδεδειγμένα ρυπαίνουν με τα σκουπίδια τους αλλά και στις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται, επισημαίνοντας πως θα φτάσουν στο σημείο να ανοίγουν τις σακούλες σκουπιδιών για να αποδεικνύουν ποιος τις πέταξε. Ακόμα τόνισε ότι θα φυτέψουν εκ νέου δέντρα που κάποιοι ξέραναν γιατί δε τα ήθελαν έξω από τα καταστήματα τους και γενικότερα θα αναζητούν τις λεπτομέρειες και τα προβλήματα ώστε να παρεμβαίνουν άμεσα.

Αναφερόμενος στο Ιστορικό Κέντρο, δήλωσε ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία οχημάτων στους πεζοδρόμους ώστε να υπάρχει ασφάλεια για τους πεζούς, για τα σχέδια που έχουν σχετικά με τη δημιουργία ποδηλατόδρομου που θα καλύπτει τη διαδρομή από το Κατάκολο μέχρι και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου κ.α.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος