FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Λιατσής: «Αν ο Πύργος δεν αναπτυχθεί οικονομικά δε μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα»

Ημερομηνία: 13-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

liatsis-new

Οι τελευταίες λεπτομέρειες της «Λευκής Νύχτας» εξετάστηκαν σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο

«Όταν επιμένεις στις λεπτομέρειες, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό» δήλωσε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου για την διοργάνωση της πρώτης Λευκής Νύχτας στην πόλη, η οποία θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο.

Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο παρουσία του γραμματέα του συλλόγου Κώστα Αθανασόπουλου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεσσαλά, εξετάστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες της διοργάνωσης και τονίστηκε η ικανοποίηση όλων για το ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί τόσο από τους εμπόρους όσο και από πολίτες και συλλόγους.

«Διαπιστώνω ότι υπάρχει μια τεράστια δύναμη στην πόλη η οποία για πρώτη φορά εκφράζεται με πολύ θετικό τρόπο συνολικά» επισήμανε ο κ. Λιατσής και πρόσθεσε ότι «οι έμποροι είναι ο κατεξοχήν χώρος που η πόλη προσδοκά ανάπτυξη».

Μάλιστα τόνισε ότι με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής, συζήτησαν και τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουν για τη σύνδεση της κρουαζιέρας με την πόλη, επισημαίνοντας πως ήδη έχει εμφανιστεί ενδιαφέρον για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δράσης στον Πύργο ενώ την ίδια στιγμή του ζήτησαν ενημέρωση για την προοπτική αυτή και ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων καταστημάτων.

«Τελειώνοντας η Λευκή Νύχτα που είμαι σίγουρος πως θα έχει μεγάλη επιτυχία, ακόμα και οι δύσπιστοι θα πειστούν καθώς θα είναι μια νύχτα που μπορεί να μην έχουν τεράστιες πωλήσεις τα καταστήματα αλλά ο κόσμος θα ανακαλύψει ότι η αγορά της πόλης είναι ζωντανή. Πρέπει να το καταλάβουμε καλά, ότι αν δεν αναπτυχθεί οικονομικά η πόλη μας δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα. Τα άλλα όλα είναι λόγια του αέρα. Πρέπει ο κλονισμένος οικονομικός ιστός της πόλης που το έχουμε πει πολλές φορές από το 1993 και μετά να επανέλθει  στο δρόμο της ανάπτυξης. Είναι μια καλή συγκυρία, γιατί τώρα προσπαθεί και το κράτος να σταθεί και στα πόδια του και δεν πρέπει να χάσουμε καμία ευκαιρία από αυτές που θα παρουσιασθούν».

«Ζητάμε τη στήριξη της Περιφέρειας»

Ο κ. Λιατσής, απεύθυνε και έκκληση προς την Περιφέρεια, ζητώντας της να δείξει ενδιαφέρον για τον Πύργο, ώστε να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου.  Ταυτόχρονα, τόνισε ότι από τη στιγμή που ο ΟΣΕ έχει αποφασίσει να σταματά το τρένο και στον Πύργο, η δημοτική αρχή θα προχωρήσει με μια μελέτη ανάπλασης της οδού Εθνικής Αντιστάσεων προκειμένου να προβληθεί ο σταθμός και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία και η κίνηση των τουριστών που θα φθάνουν μέσω του σιδηροδρόμου στην πόλη. «Ενημέρωσα τον πρόεδρο του ΟΣΕ ότι θα ετοιμάσουμε και ένα σοβαρό πακέτο διαφήμισης ώστε να κατευθύνουμε τους τουρίστες από το Κατάκολο στην πόλη ώστε να αναπτύξουμε τον εσωτερικό τουρισμό. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου έχει ανοιχτά «αυτιά» και για πρώτη φορά η συνεργασία μας έχει φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος