FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Αργυρόπουλος: «Ανάπτυξη και όχι απαξίωση του ΤΕΙ μας»

Ημερομηνία: 22-09-2016 | Συντάκτης:

arguropoulos-giannis

“Καλούμε για πολλοστή φορά το Δήμαρχο να κινητοποιήσει τους φορείς του Δήμου”

Ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη λειτουργία του ΤΕΙ στον Πύργο.

«Η επιχείρηση απαξίωσης του τμήματος Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με έδρα τον Πύργο, συνεχίστηκε από το δήμαρχο κ. Γαβρίλη Λιατσή και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δηλωσή του «να τα μαζέψουν και να φύγουν» όχι μόνο είναι ανεξήγητη αλλά προφανώς δεν εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών του Πύργου.

Την ίδια ώρα τα πραγματικά στοιχεία από την τρίχρονη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος είναι εντελώς διαφορετικά. Εν’ όψει της νέας χρονιάς έχουν εγγραφεί ήδη πάνω από 200 σπουδαστές, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των ενεργών σπουδαστών στους 1000 με προοπτικές μεγαλύτερης αύξησης.

Αντί λοιπόν να απαξιώνουμε το ΤΕΙ που λειτουργεί στην πόλη μας, δίνοντας «τροφή» σε όσους απεργάζονται σενάρια υποβάθμισης και κατάργησής του, ας στρατευθούμε σε ένα κοινό αγώνα για τη βιωσιμότητα και την περαιτέρω ανάπτυξης.

Εμείς για πολλοστή φορά επαναφέρουμε την πρόταση μας για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία επιβάλλεται  να κληθούν οι βουλευτές του νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι επιστημονικοί και συλλογικοί φορείς, και εκπρόσωποι του ΤΕΙ, όπου θα συζητηθούν!

1ον: Αμεσες λύσεις για τα λειτουργικά  προβλήματα  που αντιμετωπίζει το  Τμήμα (πρόσληψη μόνιμων καθηγητών κ.α)

2ον: Πρωτοβουλίες και δράσεις στήριξης του από την τοπική μας κοινωνία

3ον: Συγκρότηση επιτροπής για την κατάρτιση ολοκληρωμένης και τεκμηριωμένης πρότασης αναβάθμισης  του, στην κατεύθυνση δημιουργίας αυτόνομης σχολής,  η οποία  θα είναι έτοιμη να υποβληθεί στο υπουργείο Παιδείας όταν ζητηθεί η γνώμη των δήμων για τη νέα μεταρρύθμιση στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος