FOLLOW US: facebook twitter

Γυμνάσιο Αμαλιάδας: Από το μεσοπόλεμo… στο σήμερα»: Παρουσιάστηκε στο Λαζαράκειο το πολιτιστικό πρόγραμμα του σχολείου

Ημερομηνία: 05-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Πραγματοποιήθηκε  την περασμένη  εβδομάδα στο  Λαζαράκειο  Δημ. Μέγαρο  Αμαλιάδας  το πολιτιστικό που εκπονήθηκε με τη συνεργασία 35 μαθητών  από το  1ο  Γυμνάσιο Αμαλιάδας  και  το Εσπερινό  Γυμνάσιο – Λ.Τ. Αμαλιάδας.

Το  πρόγραμμα αφορούσε την ιστορία του κτιρίου  του Γυμνασίου Αμαλιάδας  στην Καλαβρύτων  και Γορτυνίας  μέσα από την  αναφορά  στους  μελετητές  του και τις  αφηγήσεις  μερικών  από τους   πρώτους  μαθητές   του .

Συντονιστές  καθηγητές  του προγράμματος  ήσαν :

Τσίτσος   Γ. – Θεοδωρακόπουλος   Αθ. (1ο  Γυμν. Αμαλιάδας)

Στασινόπουλος   Γ. –  Μπαχού  Μ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του θέματος για το ιστορικό του Γυμνασίου Αμαλιάδας από τους μαθητές Περικλή Χριστόπουλο και  Άντι  Γκρίλλα και ακολούθησε χαιρετισμός από την καθγγήτρια Μαρία Μπαχού.  Ο καθηγητής Γιώργος Τσίτσος και οι μαθήτριες Ειρήνη Ρουσάκου,Λαμπρινή Ασημακοπούλου,Γεωργία  Δημακοπούλου και Νίκη Μπακάλη, εισηγήθηκαν το θέμα  «Τα σχολικά κτίρια του ΄30».

Ακολούθησαν ποιήματα από μαθητές, εισηγήσεις από τον πρ.Σχολ.Σύμβουλο και Δ/ντή  κ.Κώστα Γιαννακάκο, τον συγγραφέα Αντώνη Σιμιτζή και την δημοσιογράφο Ελένη Σκάβδη, ενώ οι μαθήτριες  Γεωργία Γκιώνη και Μαρία-Θεοδώρα Τραγουστή μετέφεραν μνήμες των παππούδων τους απο το Γυμνάσιο που συγκίνησαν τους μεγαλύτερους που πέρασαν από αυτό το σχολείο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος