FOLLOW US: facebook twitter

Γρήγορο ιντερνέτ σύντομα και στην Ανδραβίδα Κυλλήνη: Αναβαθμίζεται το δίκτυο του ΟΤΕ αρχικά σε τέσσερις περιοχές του Δήμου

Ημερομηνία: 24-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ο ΟΤΕ σε συνεργασία με το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, αναβαθμίζει το δίκτυό του για την παροχή γρήγορου internet αρχικά  στις περιοχές Μυρσίνης,  Στρουσίου, Νέας Μανωλάδας και Παλιάς Μανωλάδας.

Για το σκοπό αυτό επισκέφτηκαν το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης ο κ. Μιχάλης Δικαιάκος, προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος ΟΤΕ Νομού Ηλείας και ο κ. Νίκος Καραβούλιας, υπεύθυνος έργου Λεχαινών  και συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Μίγκο.

Ο σχεδιασμός είναι ότι  θα τοποθετηθούν οπτικές ίνες στις περιοχές αυτές  και θα αναβαθμιστεί, έτσι ώστε οι κάτοικοι θα έχουν πλέον την δυνατότητα να χρησιμοποιούν ταχύτητες μέχρι 100 mbps, ενώ μέχρι τώρα στις υπόλοιπες περιοχές οι ταχύτητες φτάνουν μέχρι 30Mbps.

Έτσι οι επιχειρηματίες που έχουν τις επιχειρήσεις τους στις περιοχές αυτές θα μπορούν να εργάζονται απρόσκοπτα και να κάνουν τις συναλλαγές τους με ένα δίκτυο πολύ υψηλών ταχυτήτων. Το έργο θα αρχίσει και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2018.

Μέσα στις επόμενες ημέρες παραδίδεται και το δίκτυο internet στον Άγιο Χαράλαμπο, έτσι ώστε το μόνο χωριό του Δήμου που δεν θα έχει internet είναι η Νεάπολη (έχουν γίνει επανειλημμένως ενέργειες του Δήμου, αλλά η απάντηση της εταιρείας είναι ότι ακόμα δεν περιλαμβάνεται στον προγραμματισμό τους).

Ταυτόχρονα, όπως επισήμανε ο κ. Μίγκος, γίνονται προσπάθειες για την αύξηση της ταχύτητας σε όσες περιοχές  ακόμα το internet  έχει χαμηλή ταχύτητα αλλά κυρίως για την ολική κάλυψη κάθε σημείου του Δήμου που δεν υπάρχει σύνδεση, μέσω ένταξής του στις λεγόμενες «λευκές περιοχές».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος