FOLLOW US: facebook twitter

ΓΟΕΒ: Επί τάπητος τα προβλήματα των εργαζομένων-Προσωρινή παύση της επίσχεσης εργασίας

Ημερομηνία: 13-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Έκτακτο, Νέα

Λίγο πριν καταστραφούν ολοσχερώς από την ξηρασία οι καλλιέργειες, σταμάτησαν την επίσχεση εργασίας που έκαναν οι εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού και από χθες το μεσημέρι η άρδευση διεξάγεται κανονικά.

Οι εργαζόμενοι διέκοψαν την διαμαρτυρία τους σε ένδειξη καλής θέλησης αφού παρενέβη ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και τους μετέφερε την δέσμευση από πλευράς διοικήσεων του ΤΟΕΒ να καταβάλουν μέρος των οφειλών προς τον Οργανισμό, με συνέπεια να δοθούν και σε αυτούς τα δεδουλευμένα του Ιουνίου και του Ιουλίου.

Σε κλίμα ηλεκτρισμένο μετά την παραίτηση του προέδρου του ΓΟΕΒ Νίκου Φάμελου αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε συμπληρωθεί μια ολόκληρη εβδομάδα, με υψηλές θερμοκρασίες και τις καλλιέργειες απότιστες, ο κ. Γεωργιόπουλος χθες το πρωί σε δυο συνεχείς συσκέψεις, συναντήθηκε με τους εργαζομένους του ΓΟΕΒ και τους εκπροσώπους των ΤΟΕΒ και του ΓΟΕΒ στο γραφείο του.

Μετά το πέρας των συσκέψεων ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κατά την διάρκεια των δηλώσεών του εστίασε στο γεγονός της διάστασης των απόψεων αλλά και της δυσπιστίας που υπάρχει ανάμεσα στις δυο πλευρές κάνοντας λόγο για διαφωνίες που θα πρέπει να λυθούν μέσα από μια ριζική αλλαγή του συστήματος της λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου.

Ο κ. Γεωργιόπουλος ενημέρωσε τους εργαζομένους του ΓΟΕΒ ότι οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ δεσμεύτηκαν να καταβάλουν μέρος των οφειλών το πρωί της Δευτέρας. Σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να τους πιστέψω, θέλω και να το δω».

Η ανταπόκριση των εργαζομένων στην έκκλησή του κ. Γεωργιόπουλου για παύση της επίσχεσης εργασίας ήταν άμεση, με τον ίδιο να σχολιάζει πως δεν πρόκειται για οριστική λύση προσθέτοντας «έχω στο μυαλό μου μια δυο λύσεις αλλά αυτό θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης που θα γίνει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ταυτόχρονα να αποτελέσει μέρος μιας συνολικής εθνικής πολιτικής. Αν το αλλάξουμε στην Ηλεία- που μπορούμε να το κάνουμε- δε θα έχει επιτυχία, αν αυτή η αλλαγή δεν εκπορεύεται από τις προθέσεις του Υπουργείου, ώστε να εφαρμοστεί συνολικά και από όλους».

Συνάντηση με Μπαξεβανάκη

Οι εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού, είχαν συνάντηση για τα θέματα που τους απασχολούν με τον υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μπαξεβανάκης ανέφερε τα εξής:

“Η κατάσταση του αρδευτικού δικτύου στο νομό μας βρίσκεται σε οριακό σημείο. Η λύση αφορά όλους τους συναρμόδιους και γι’ αυτό απαιτείται η συνεργασία όλων.

Όσοι ΤΟΕΒ, ενώ εισπράττουν από τους αγρότες τα αντίστοιχα τέλη, δεν αποδίδουν στον ΓΟΕΒ τα ποσά που τους αναλογούν, έχουν τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση.

Όσοι, επίσης, επιδιώκουν με την τακτική αυτή να απαξιωθεί ο ΓΟΕΒ και να εξωθήσουν τα πράγματα σε «λύσεις» με πολλαπλάσιο κόστος για τους αγρότες ματαιοπονούν.

Όσοι, τέλος, υποστηρικτές αλλά και συμμέτοχοι του σάπιου παλιού πολιτικού κατεστημένου θέλουν με την ύπουλη αυτή τακτική να παίξουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των αγροτών είναι βαθιά νυχτωμένοι”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος