FOLLOW US: facebook twitter

«Γνωριμία με τις Οπτικές Ίνες-Εφαρμογές-Αξιοπιστία»: Επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών στο Εργαστηριακό Κέντρο Πύργου

Ημερομηνία: 17-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε στο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Πύργου με θέμα «Γνωριμία με τις Οπτικές Ίνες- Εφαρμογές- Αξιοπιστία».
Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τη σχολική σύμβουλο κ. Σταυρούλα Κολιοπούλου ΠΕ12.10, τον Τομεάρχη του 1ου Ε. Κ. Πάτρας Σπυρίδωνα Γαλάνη, Ηλεκτρονικός ΠΕ17.08, με πρόσκληση και υποστήριξη του Α .Πανόπουλου, διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου (Ε. Κ.) Πύργου.

Οι Οπτικές Ίνες χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια στα Δίκτυα Επικοινωνιών αντικαθιστώντας τα παραδοσιακά ενσύρματα μέσα μετάδοσης δεδομένων και πληροφορίας..

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η γνωριμία των εκπαιδευτικών με αυτή την τεχνολογία αιχμής και συγκεκριμένα με την αρχή και τον τρόπο λειτουργίας των Οπτικών Ινών, με τα είδη και τους τύπους καθώς με την δομή, κατασκευή και συγκόλληση της οπτικής ίνας.

Στους σκοπούς επίσης του σεμιναρίου περιλαμβάνονταν και η κατανόηση εκ μέρους των εκπαιδευτικών της, μετατροπής αναλογικού σήματος σε ψηφιακό μέσω οπτικής ίνας καθώς και η κατανόηση εφαρμογών μετάδοσης σημάτων μέσω των οπτικών ινών με βιωματικό τρόπο (διεξαγωγή εργαστηριακών ασκήσεων οπτικών διατάξεων και πλακετών, οι οποίες αναφέρονται σε μετάδοση με οπτικές ίνες).

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών ήταν μεγάλη, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο εργαστηριακό μέρος όπου σε ομάδες πραγματοποίησαν ασκήσεις –πειράματα σε κυκλώματα πομπών, φωρατών, ενισχυτών, modem κλπ των οπτικών ινών, στο εργαστήριο Ηλεκτρονικών Εφαρμογών του ΕΚ Πύργου, με την καθοδήγηση της Συμβούλου κας Κολιοπούλου και του Τομεάρχη εργαστηρίων κου Γαλάνη.

Στο πρώτο μέρος έγινε αναλυτική εποπτική παρουσίαση του θεωρητικού μέρους των οπτικών ινών από τον κο Γαλάνη Σπυρίδωνα, στο εργαστήριο Πληροφορικής.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής, Πληροφορικής, Φυσικής και Μηχανολογίας από τον νομό, καθώς και οι υπεύθυνοι ΕΚΦΕ και ΠΛΗΝΕΤ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος