FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Αηδόνης: “Οι χαμένες ευκαιρίες για την Αρχαία Ολυμπία”

Ημερομηνία: 29-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

  aidonis

…με αφορμή την μη ένταξη του έργου οδοποιίας  Κρυονέρι- Λάσδικα στο Ταμείο Μολυβιάτη

Πυρ κατά της δημοτικής αρχής Αρχ. Ολυμπίας άνοιξε η παράταξη «Ολυμπία Φως» του Γιώργου Αηδόνη. Τα μέλη της παράταξης κατηγορούν τη δημοτική αρχή ότι δεν διαθέτει το όραμα και τη γνώση, προκειμένου να σχεδιάζει και να υλοποιεί. Σε ανακοίνωσή της η παράταξη τόνισε πως χάνονται πολύτιμοι πόροι μέσα από προγράμματα και αυτό βαραίνει επίσης τη δημοτική αρχή. Αφορμή για την επίθεση αποτέλεσε η απώλεια του έργου οδοποιίας Κρυονερίου – Λάσδικα.

«Δεν θα τους γίνει το χατίρι και οι ευθύνες που έχουν θα αναδειχτούν. Γιατί και τώρα που θα τους αναγκάσουμε να συζητήσουν το θέμα, θα διαπιστώσετε πως δεν έχουν άποψη για το θέμα, αλλά ούτε και την πολιτική βούληση, να παρέμβουν αποτελεσματικά. Κάθε ημέρα που περνάει δυστυχώς η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δείχνει την έλλειψη γνώσης, αλλά και την ανεπάρκειά της να κατανοήσει τις μεγάλες ευθύνες που έχει η διοίκηση του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας. To ισχυρότερο brand name στον κόσμο όχι μόνο δεν μπορούν να το αξιοποιήσουν, αλλά το κατάντησαν θεατή. Ο δήμος αφού είχε πλήρη φάκελο με μελέτη που βρήκε από την δημοτική αρχή του Γ. Αηδόνη, έπρεπε να αγωνιστεί διεκδικώντας την ένταξη του έργου «Βελτίωση Οδού Κρυονέρι – Λάσδικας» για τη χρηματοδότησή της. Θα τους έχετε ακούσει να λένε ότι διαχειρίζονται τη φτώχεια. Πρέπει όμως κάποια στιγμή να πάψει η ομολογουμένως σοβαρή κατά τα άλλα δικαιολογία της ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης των Δήμων. Πρέπει να σταματήσουν να λένε για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι ,και οι προηγούμενοι. Άλλωστε η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να ισχυρίζεται συνέχεια το ίδιο. Πρέπει η Δημοτική Αρχή να δει τι θα κάνει και να μην περιμένει ούτε το Μάνα εξ ουρανού αλλά και ούτε πότε θα έρθει το τέλος μας» αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης .

kryoneri-molyviati1

Τα μέλη της «Ολυμπία Φως» μιλούν για ψηφοθηρική λογική της δημοτικής αρχής, με ζητούμενο μόνο την επανεκλογή και όχι τη λύση των προβλημάτων.

Ακόμα γίνεται αναφορά για κατάλογο έργων που απεντάσσονται, όπου εδώ οι κατηγορίες μετατοπίζονται στην Περιφερειακή Αρχή, τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας και τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας.

Ανάμεσα στα έργα που καταγγέλλουν τα μέλη της παράταξης ότι απεντάσσονται είναι οι αναπλάσεις των Τ.Κ. Αρχαίας Πίσσας και Ξηρόκαμπο από το πρόγραμμα Leader με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ, έκαστο, η αντικατάσταση και επεκτάσεις του δικτύου ύδρευσης 900.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ (έργα με υπαρκτές μελέτες από τη θητεία Αηδόνη), το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων έργο ύψους 375.000 ευρώ. Τα μέλη της παράταξης εκφράζουν την ανησυχία τους πως ίδια τύχη θα έχουν και τα έργα για την ΟΧΕ. Συνεχίζοντας κατηγορεί τη δημοτική αρχή για την έλλειψη μελετών, για διάθεση χρημάτων σε προβολή, όπως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για το τελευταίο αφήνει αιχμές η παράταξη για έλλειψη ενημέρωσης των οικονομικών πεπραγμένων. «Είναι υποχρεωμένοι να μας δώσουν τον οικονομικό απολογισμό και θα τους αναγκάσουμε να το πράξουν σύντομα. Όλα στο φως, είναι η βασική αρχή της Δημοτικής μας παράταξης ΟΛΥΜΠΙΑ ΦΩΣ» αναφέρουν.

kryoneri-molyviati2

«Θα δώσουμε αγώνα για την αποκατάσταση της αδικίας»

Στο θέμα του έργου Κρυονέρι – Λάσδικας που χαρακτηρίζεται ως ζωτικής σημασίας, τονίζει η παράταξη στην ανακοίνωσή της πως θα δώσει αγώνα για την αποκατάσταση της αδικίας. «Το φάκελο με την πλήρη μελέτη ,τον παρέλαβε η σημερινή Δημοτική αρχή και τον έστειλαν «ταχυδρομικά» στην Περιφέρεια, για να ενταχθεί στο ταμείο Μολυβιάτη. Μάλιστα μας καθησύχαζαν στις 12-9-2016 στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ερώτημα της παράταξής μας ότι είναι το πρώτο έργο που εντάχθηκε. Ποιος κορόιδευε ποιόν; Όποιος είναι απρόσεκτος με την αλήθεια στα μικρά ζητήματα, δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος στα μεγάλα ζητήματα…Τώρα τι λένε; Διαμαρτύρονται, που; Οι υπεύθυνοι που δεν το διεκδίκησαν το παίζουν θύματα…Η παρωδία δεν έχει τέλος» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει στον ίδιο καυστικό τόνο, ζητώντας η παράταξη την στήριξη της κοινωνίας για την αποκατάσταση της αδικίας.

Η παράταξη προτείνει ως τρόπο διαμαρτυρίας, το κλείσιμο του δημαρχείου, την προσφυγή στη δικαιοσύνη για την άνιση κατανομή των χρημάτων του Ταμείου Μολυβιάτη και τέλος να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι από το δήμο Αρχ. Ολυμπίας οι ιθύνοντες της περιφέρειας και όλων αυτών, που δεν στήριξαν τη δίκαιη ένταξη του έργου στο ταμείο Μολυβιάτη, καταλήγει η ανακοίνωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος