FOLLOW US: facebook twitter

Γιόρτασαν σε όλη την Ηλεία την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου-Με συννεφιά οι παρελάσεις

Ημερομηνία: 27-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με συννεφιασμένο ουρανό και με την βροχή να καραδοκεί χωρίς ευτυχώς να βρέξει τουλάχιστον κατά την διάρκεια των παρελάσεων, εορτάστηκε με λαμπρότητα και τους υπόλοιπους δήμους της Ηλείας πέρα από τον Πύργο και την Αμαλιάδα,  η Επανάσταση του ’21 για την Εθνική μας Παλιγγενεσία.

Ολυμπία

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στους Ιερούς Ναούς όλων των δήλων, σε πόλεις και χωριά, την κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και την καθιερωμένη παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους από την μαθητιώσα νεολαία.

Ζαχάρω

Φωτογραφίες: Γιάννης Μπιτζούνης, Γρηγόρης Δρακόπουλος, Κώστας Μητρόπουλος

Μαθητές τω νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων, παρουσία πλήθους κόσμου παρέλασαν με καμάρι και υπερηφάνεια και καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και τους γονείς που έδωσαν το «παρών» για να καμαρώσουν τα παιδιά τους. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές, ενώ υπήρξαν και θεαματικές στιγμές στις παρελάσεις, όπως στην Ανδραβίδα όπου παρέλασαν και τα άλογα με τους αναβάτες τους.

Kρέστενα

Στην Αρχαία Ολυμπία, την Κρέστενα, τα Μακρίσια, την Ζαχάρω, τη Φιγαλεία, την Ανδρίτσαινα αλλά και τον Ηλειακό κάμπο, στα Λεχαινά, την Ανδραβίδα, τη Γαστούνη και σε κάθε άκρη της Ηλειακής γης, οι Ηλείοι τίμησαν τους ήρωες του ’21 και συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν.

Μακρίσια
Λεχαινά

Φωτογραφίες: Ανδρέας Μίγκος

Ανδραβίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος