FOLLOW US: facebook twitter

‘Γιορτή’ φιλοξενίας σε Γερμανούς σε Ανδρίτσαινα και ορεινή Λυνίσταινα

Ημερομηνία: 13-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ομορφιές της Επαρχίας Ολυμπίας είχαν Έλληνες και Γερμανοί μαθητές το περασμένο Σάββατο. Πρόκειται για μαθητές του Γυμνάσιου Σλίμαν, του Δήμου Φίρτ της Νυρεμβέργης και μαθητές του 2ου Γυμνάσιου Ξυλοκάστρου του Νομού Κορινθίας, σχολεία τα οποία έχουν αδελφοποιηθεί.

Έτσι οργανώθηκε επίσκεψη των Γερμανών μαθητών στην Ελλάδα, σε διάφορες περιοχές. Μέσα σε αυτές ήταν και η περιοχή της Ανδρίτσαινας και της Λυνίσταινας. Εκεί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μια από τις πιο ιστορικές βιβλιοθήκες της χώρας, αυτή της Ανδρίτσαινας και να θαυμάσουν το ιστορικό αρχείο αλλά και δεκάδες βιβλία από κάθε αιώνα και εποχή.

Έπειτα επισκέφθηκαν το Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα, όπου και ενημερώθηκαν από τους δασκάλους τους για την ιστορική αξία του μνημείου σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και στην Αρχαία Ελλάδα.

Τέλος, κατευθύνθηκαν στην υπέροχη και ορεινή Λυνίσταινα όπου και τους περίμενε ένας υπέροχος μπουφές κατασκευασμένος με ντόπια αγνά υλικά, προιόντα της περιοχής καθώς και φρέσκο κρασί. Την πρωτοβουλία για την οργάνωση αυτής της επίσκεψης είχαν από κοινού ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας & Πρόεδρος του Συλλόγου Αποδήμων Λυνιστιάνων κος. Κωνσταντίνος Σμυρνής καθώς και η κηδεμόνας μαθητή του σχολείου του Ξυλοκάστρου και σπουδαία ιατρός στο επάγγελμα κα.Χριστίνα Παπαλάμπρου.

Πηγή: Φιγαλείαnews.24


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος