FOLLOW US: facebook twitter

Γιορτή των λουλουδιών και της άνοιξης!: Ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο η 18η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 17-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Κάλεσμα από τον Δήμαρχο Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλο και τον πρ. του ΝΠΔΔ «ο Ηλείος» σε όλους τους Ηλείους

Η 18η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας, ανοίγει τις πύλες της, το Σάββατο στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Ανεμόμυλου και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 28 Μαΐου, περιλαμβάνοντας πληθώρα δράσεων και χάπενινγκ! Μουσικοχορευτικά δρώμενα, κεράσματα, διάφορες δραστηριότητες για τα παιδιά αλλά και για 3η συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη Ιππική Παρέλαση σε συνδιοργάνωση με τον Ιππικό Σύλλογο Αμαλιάδας- Πηνείας «Η Αμαλία» (Κυριακή 27 Μαΐου).

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου, κάλεσε όλους τους Ηλείους να επισκεφθούν την έκθεση- θεσμό για την περιοχή, μια γιορτή των λουλουδιών, της Άνοιξης και της αναγέννησης της φύσης όπως είπε, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα άνθη και ότι έχει να κάνει με την ανθοκομεία και τη συνολική παραγωγή του τόπου μας.

«Παράλληλα με την έκθεση, για ακόμα μία χρονιά ο Δήμος Ήλιδας έχει εμπλουτίσει το θεσμό με ένα πλούσιο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με πολυποίκιλες δράσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.  Ιδιαίτερη χαρά αποτελεί για εμάς και το μήνυμα του εθελοντισμού που εκπέμπεται δια μέσω της έκθεσης, με τη συμμετοχή πολλών συλλόγων και σωματείων που συνδράμουν στο έργο μας, ενώ  στην πλατεία θα υπάρχουν δράσεις σωματείων κοινής ωφέλειας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δεκάδες εκθέτες της φετινής μας έκθεσης, αλλά και τους επαγγελματίες και ιδιώτες της περιοχής μας, οι οποίοι συμμετέχουν εθελοντικά στις δράσεις του δήμου μας. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να γίνει καμία από τις μεγάλες εκδηλώσεις που έχουμε θεσμοθετήσει και χρόνο με το χρόνο αναβαθμίζουμε, όπως το Χριστουγεννιάτικο Χωριό «Αγάπης Δένδρον», το Καρναβάλι Αμαλιάδας, το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας και πολλές άλλες.

Ευελπιστούμε ότι η παρουσία του κόσμου, τόσο από την περιοχή μας όσο και από τον υπόλοιπο νομό θα είναι και φέτος μεγάλη, όπως άλλωστε συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια. Καλούμε -λοιπόν- να παρευρεθείτε όλοι στην πλατεία Ανεμομύλου για την μεγάλη γιορτή της Ανθοκομικής, με την ευχή να περάσετε καλά μέσα στα χρώματα και τα αρώματα της Άνοιξης!».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» επισήμανε ότι το νομικό πρόσωπο στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει με τις πενιχρές δυνατότητες του, μεγάλους πολιτιστικούς θεσμούς, τους οποίους έχουν αναβαθμίσει στο Δήμο Ήλιδας, από την ανάληψη των καθηκόντων τους και μετά. «Μία από αυτές τις εκδηλώσεις που προσφέρει πολλά στην πόλη μας, είναι και η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση, την οποία αναβαθμίσαμε και την μετατρέψαμε σε πόλο έλξης για όλους του Ηλείους.

Δημιουργήσαμε και φέτος ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που απευθύνεται εντελώς δωρεάν σε όλους του συντοπίτες μας. Στην φετινή διοργάνωση έχουμε δώσει έμφαση στην παρουσίαση των εκθετών μας οι οποίοι ξεπερνούν σε αριθμό κάθε προηγούμενο, αλλά και στην τοπική παραγωγή λουλουδιών και άλλων προϊόντων που θα βρίσκονται στην έκθεση. Θα ήθελα και εγώ από την πλευρά μου να καλέσω όλους τους συμπολίτες μας να παρευρεθούν στην έκθεση και στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, στηρίζοντας παράλληλα τους εκθέτες της περιοχής μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος