FOLLOW US: facebook twitter

Γιορτή λήξης των προγραμμάτων του ΚΕΦΙΑΠ: Με θέατρο και μουσική αποχαιρέτησαν τη χρονιά!

Ημερομηνία: 06-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Μια υπέροχη γιορτή, για την λήξη των προγραμμάτων του ΚΕΦΙΑΠ, πραγματοποίησαν τα άτομα με αναπηρία, παρουσιάζοντας μέρος του έργου που έχει επιτευχθεί στο Κέντρο μέσω των προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής στήριξης των ατόμων με αναπηρία που υλοποιήθηκαν και φέτος.

Τα προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης που υλοποιήθηκαν αφορούσαν θεραπευτική ζωγραφική, Μουσικοκινητική- Θεατρική Αγωγή και κατασκευές εσωτερικών χώρων και υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με την ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ  και με  την Ολυμπία Ράλλη Αρχιτέκτων Μηχανικός, οι οποίοι είχαν προηγούμενη εμπειρία σε δράσεις που αφορούσαν παιδιά με αναπηρία.

Τα προγράμματα ξεκίνησαν στις αρχές του 2018  και είχαν διάρκεια έξι μήνες, υλοποιηθήκαν  στις αίθουσες διδασκαλίας και δραστηριοτήτων του ΚΕΦΙΑΠ δύο φορές την εβδομάδα  κατά τις πρωινές ώρες και απογευματινές ώρες και συμμετείχαν περίπου 20 νέοι ωφελούμενοι του ΚΕΦΙΑΠ.

Στην ομορφη εκδήλωση για τη λήξη των προγραμμάτων, τα παιδιά παρουσίασαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο, θεατρικό δρώμενο αλλά και τραγούδια και χορούς.

Ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος για άλλη μια φορά  υπογραμμίζει ότι  εκτός  της λειτουργικής αποκατάστασης για τα άτομα με αναπηρία είναι απαραίτητο να δίνεται η δέουσα σημασία και στα προγράμματα που αφορούν στην ψυχοκοινωνική στήριξη τους,  ώστε να αξιοποιούν δημιουργικά το χρόνο τους, αλλά κυρίως να μπορούν να αναπτύσσουν προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες, μέσα σε ένα περιβάλλον επικοινωνίας, ανταλλαγής και έκφρασης συναισθημάτων, στο οποίο όμως θα τονίζεται η σημασία της δημιουργίας και της αυτοέκφρασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος