FOLLOW US: facebook twitter

Γιορτή λήξης της 7ης θερινής κατασκήνωσης του ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. Ηλείας στη Σκαφιδιά: Είπαν “αντίο” με τραγούδια και χορούς

Ημερομηνία: 17-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Με παιχνίδια, χορούς και θεατρικά δρώμενα, πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης της 7ης θερινής κατασκήνωσης του ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. Ηλείας στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης στη Σκαφιδιά, έπειτα από την ευγενική παραχώρηση, φιλοξενία και κάλυψη των εξόδων από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό.

Η 7η θερινή κατασκήνωση του ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. Ηλείας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής στήριξης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους,  από 8 έως 15 Ιουλίου 2018  και σε αυτήν έλαβαν μέρος 60 συνολικά άτομα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, συνοδών τους και όλων των εργαζομένων του ΚΕΦΙΑΠ.  Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι για πρώτη φορά φέτος στην κατασκήνωση, εκτός από τους ωφελούμενους του ΚΕΦΙΑΠ  συμμετείχαν και  ωφελούμενοι  του ΨΥΧΑΡΓΩΣ  καθώς και παιδιά από τους νομούς Αρκαδίας και Κορινθίας.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε και η γιορτή λήξης της κατασκήνωσης με παιχνίδια, χορούς και θεατρικά δρώμενα από τους κατασκηνωτές, ενώ στη συνέχεια δόθηκε  παράσταση από τη Μαγική – Διασκεδαστική Ομάδα Βαρβάσαινας – Ν. Ηλείας “Konstantin”, η οποία περιελάμβανε ταχυδακτυλουργικά τρικ, μαγικά κόλπα, χορογραφίες με θέμα την Αρχαία Ελλάδα, σύγχρονες χορογραφίες, τραγούδια με αρμόνια από τη χορωδία της ομάδας.

Την έναρξη της γιορτής έκανε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της δράσης, η οποία ενισχύει τις προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες των νέων καθώς και στην προσπάθεια που έκανε η Διοίκηση του Νοσοκομείου ώστε από το 2017 η θερινή κατασκήνωση να ενταθεί και πάλι στο πρόγραμμα του ΚΕΦΙΑΠ μετά από 5 χρόνια διακοπής της.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε  την Κυριακή 15  Ιουλίου 2018, με  την συμμετοχή των κατασκηνωτών στη θεία  λειτουργία στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς και την αναχώρηση των κατασκηνωτών στη συνέχεια.

Το πρόγραμμα είχε εμπλουτιστεί με ποικίλες δραστηριότητες όπως εργαστήρια τέχνης, προβολές ταινιών, αθλητικές δραστηριότητες, επίσκεψη στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς κ.τ.λ.

Κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου επισκέφθηκαν το χώρο και παρακολούθησαν δραστηριότητες καθώς και την τελετή λήξης  οι πρώην Πρόεδροι του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ , κκ. Μπαμπής και Παπαγεωργίου  όπως επίσης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγων ΑΜΕΑ ΗΛΙΣ ν. Ηλείας κ. Παπαδάτος με άλλα μέλη του Συλλόγου του. Όλοι οι κατασκηνωτές αποχαιρετίστηκαν με την ευχή να συναντηθούν και πάλι στις κατασκηνώσεις την  επόμενη χρονιά


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος