FOLLOW US: facebook twitter

Για αρχές Νοεμβρίου πηγαίνει η προκαταβολή του τσεκ

Ημερομηνία: 18-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

ktinotrofia-provata

Απογοήτευση και ανησυχία στους κτηνοτρόφους

Απ’ ότι φαίνεται η πρότερη εμπειρία ορισμένες φορές συνιστά ορθότερο σύμβουλο των δηλώσεων, καθώς σύμφωνα με νέες πληροφορίες η καταβολή του τσεκ αναμένεται να γίνει στις αρχές Νοεμβρίου και όχι πριν τις 28 Οκτωβρίου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Αυτό σημαίνει ότι οι παραγωγοί θα περάσουν το τριήμερο της εθνική εορτής χωρίς να γεμίσουν οι τσέπες τους, εκτός και αν συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που αναμένουν υπόλοιπα της περσινής ενιαίας ενίσχυσης (βασικής και πρασινίσματος του 2015). Την ίδια στιγμή απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις των κτηνοτροφων καθώς τα χρήματα που καταβλήθηκαν για υπόλοιπα της εξισωτικής 2014 ήταν για την πλειοψηφία των παραγωγών ελάχιστα ενώ οι πληρωμές σε βιολογογική κτηνοτροφία προχωρούν με πολύ βραδείς ρυθμούς ακόμα και σε περιπτώσεις που οι δικαιούχοι έχουν ανακοινωθεί από τις ΔΑΟΚ εδώ και αρκετές ημέρες.

Αγωνία στους κτηνοτρόφους

Την ίδια στιγμή σε…αναμμένα κάρβουνα κάθονται εκατοντάδες κτηνοτρόφοι περιμένοντας να πληρωθούν για υπόλοιπα του 2012 ενώ για το 2013 ακόμα «ούτε λόγος», με την πιθανότητα να εξοφληθούν όλες οι εκκρεμότητες έως το τέλος του έτους να φαντάζει ολοένα και πιο δύσκολη. Σε κάποιες περιοχές η ανάρτηση των δικαιούχων για εκκρεμότητες του 2012 αναμένεται μέσα στον Νοέμβριο ενώ ακόμα και σε περιπτώσεις όπου οι δικαιούχοι έχουν ανακοινωθεί, παρατηρείται μια επικίνδυνη στασιμότητα. Μέσα σε αυτό το καθεστώς πλήθος δικαιούχων γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων αναμένουν κι εκείνοι με έκδηλη την ανησυχία την πληροφόρηση για το πότε θα πληρωθούν.

Συμπληρωματική πληρωμή εντωμεταξύ για υπόλοιπα του 2015 αναμένεται να πραγματοποιηθεί για υπόλοιπα του 2015 ενώ τέλη Νοεμβρίου αναμένεται η προκαταβολή της εξισωτικής τους 2016.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος