FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Λεμπέσης και «Λαϊκή Στράτα» αύριο στο ξωκλήσι του Άι Γιάννη

Ημερομηνία: 04-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

lempesis_giannis

Στη Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια

Ο γνωστός μουσικός και τραγουδιστής Γιάννης Λεμπέσης με την ορχήστρα του «Λαϊκή Στράτα», θα εμφανιστούν αύριο στο ξωκλήσι του Αι Γιάννη στα Μακρίσια στη Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού με ένα πλούσιο ρεπερτόριο λαϊκών και ρεμπέτικων τραγουδιών, όπου όπως πάντα την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς και του προγράμματος θα έχει ο Γιάννης Τζουανόπουλος. Μαζί με τον Γιάννη Λεμπέση τραγουδά η Ντένια Κουρούση, μια τραγουδίστρια με πολλά χρόνια δράσης και παρουσίας στο πάλκο, δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της υπάρχουσας ρεμπέτικης κυρίως μουσικής σκηνής. Η είσοδος για το κοινό θα είναι όπως πάντα στον Αι Γιάννη ελεύθερη, χωρίς εισιτήριο και η βραδιά πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

H μουσική αυτή βραδιά στα Μακρίσια, έρχεται μετά τη χθεσινή πετυχημένη Γιορτή Νεολαίας με τους Stavento που πραγματοποιήθηκε στις οχθες της λίμνης.
Ο Γιάννης Τζουανόπουλος, όπως τόνισε, επέλεξε να εμφανιστεί στο ξωκλήσι του Αι Γιάννη ο Γιάννης Λεμπέσης και η ορχήστρα του, γιατί στόχος του είναι να χαρίσει στον κόσμο μια μουσική βραδιά για να ακούσει καλά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, να διασκεδάσει και να είναι μια βραδιά με χαμόγελο που τόσο έχουμε ανάγκη.

Όπως επισήμανε «Ο Γιάννης Λεμπέσης είναι ένας πολύ γνωστός μουσικός και τραγουδιστής, η  γνώση, η ποιότητα, το πλούσιο ρεπερτόριο και η αυθεντικότητα στο παίξιμο και στο τραγούδι σε συνδυασμό με τον αυθόρμητο και ειλικρινή χαρακτήρα του δημιουργούν προϋποθέσεις για μία πολύ αξιόλογη μουσική βραδιά , ξορκίζοντας  τα δαιμονικά των καιρών μας με Ρεμπέτικα, Σμυρνέϊκα, Παραδοσιακά και δικά του γνήσια Λαϊκά τραγούδια, που όλα αυτά τα χρόνια τον έχουν κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στο κόσμο που αγαπά τη μουσική μας παράδοση και το αληθινό Λαϊκό τραγούδι. Ο Γιάννης Λεμπέσης είχε την ευλογία να διδαχθεί από τους θρύλους του Ρεμπέτικου που δεν υπάρχουν πια και με τους οποίους συνεργάστηκε στο πάλκο: Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Μιχάλης Γενίτσαρης, Οδυσσέας Μοσχονάς, Δημήτρης Ευσταθίου, Θόδωρος Πολυκανδριώτης. Υποσχόμαστε μια βραδιά όπου θα ακουστούν πάνω από 80 λαϊκά τραγούδια όλων των μεγάλων συνθετών του λαϊκού τραγουδιού, αλλά και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που διαχρονικά είναι ο στυλοβάτης της 20χρονης πορείας των εκδηλώσεων του Απόδημου Ελληνισμού στο ξωκλήσι του Αι- Γιάννη…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος