FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Κουτσούκους: «Δεν υπάρχει έξοδος-δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα χωρίς μέτρα»

Ημερομηνία: 16-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Το μεγάλο αφήγημα της Κυβέρνησης είναι ότι η χώρα σε λίγο καιρό οδεύει προς μια οριστική ή καθαρή έξοδο. Υποστηρίζουμε ότι έξοδος, με επιθετικό ή χωρίς επιθετικό προσδιορισμό, δεν πρόκειται να υπάρξει, απλούστατα γιατί έχετε δεσμεύσει τη χώρα για τρεις γενιές. Είναι τα υπερβολικά πλεονάσματα του 3,5%, με 24 δισ. ευρώ μέχρι το 2021, το 2% μέχρι το 2060.

Προνομοθετήσετε τις περικοπές για το 2019 και το 2020. Είναι η προσωπική διαφορά του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου, είναι η μείωση του αφορολόγητου κατά περίπου 3.000.  Υποστηρίζουμε ότι η έξοδος δεν θα είναι ασφαλής, διότι πρώτον, θα έχει ένα παραπάνω κόστος η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, το οποίο θα τρώει τα πλεονάσματα που βγαίνουν από τους  φόρους και τις περικοπές και δεύτερον, δεν θα έχει διαμορφωθεί ένα σταθερό επενδυτικό κλίμα που θα δίνει τη δυνατότητα να αλλάξει πορεία η Ελλάδα.

Το μικρό αφήγημα είναι ότι για πρώτη φορά έχουμε προαπαιτούμενα χωρίς μέτρα, και ότι υπερτερούν τα θετικά του Ν/Σ έναντι των αρνητικών.

Ουδέν ψευδέστερον τούτου. Κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού συνόψισα σε έναν πίνακα τα δώδεκα μέτρα και τις περικοπές που προνομοθέτησε η Κυβέρνηση πριν το καλοκαίρι του 2017 και τα οποία ξεκινάνε με τις περικοπές μισθωτών και συνταξιούχων, με την κατάργηση της έκπτωσης επί της εκκαθάρισης των δηλώσεων, στις περικοπές του ΕΚΑΣ, στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ σε είκοσι έξι νησιά και ούτω καθ’ εξής.

Υποστηρίζετε ότι αυτό το νομοθέτημα των τετρακοσίων άρθρων έχει περισσότερα θετικά απ’ ό,τι αρνητικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος