FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Κουτσούκος: «Επανένταξη οφειλετών του Δημοσίου στη ρύθμιση των 100 δόσεων»

Ημερομηνία: 17-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με την επανεξέταση οφειλετών του Δημοσίου στη ρύθμιση των 100 δόσεων, κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος. Στην ερώτηση του αναφέρει: Με την υπ΄αρίθμ. 7375/721/18-7-17 Ερώτηση – Α.Κ.Ε., σας έθεσα το θέμα της επανένταξης των οφειλετών του Δημοσίου στην ρύθμιση των 100 δόσεων και ρώτησα αν προτίθεται η Κυβέρνησης να εξετάσει ευνοϊκή ρύθμιση επανένταξης όσων απεντάχθηκαν, μη δυνάμενοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, καθώς αποτελεί μια λύση αναγκαία και επωφελή για τα δημόσια οικονομικά και την οικονομική δραστηριότητα.

Στη σχετική απάντηση που έλαβα στις 2/10/2017 δεν απαντάτε στο ερώτημα αυτό, αλλά αναφέρεστε μόνο στις ισχύουσες ρυθμίσεις για το  χρονικό περιθώριο  εξόφλησης ώστε να μην απολέσει ο οφειλέτης τις ρυθμίσεις, μη δίνοντας λύση στο πρόβλημα της επανένταξής τους. Από τα στοιχεία, όμως, που παραθέτετε στην απάντησή σας προκύπτει ότι έχει ήδη απενταχθεί το 50% των αρχικά ενταχθέντων στη ρύθμιση και επομένως τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα μιας δεύτερης ευκαιρίας για τους απενταχθέντες.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε:

Θα προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών σε ευνοϊκή ρύθμιση για επανένταξη στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων όσων για λόγους οικονομικής αδυναμίας την απώλεσαν;»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος