FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Δραγασάκης: Το Φεβρουάριο του 2015 το ταμείο του κράτους ήταν μείον 425 εκατομμύρια ευρώ

Ημερομηνία: 06-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ευθείες βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας επιφύλαξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι οι της Ν.Δ. «απέτυχαν σε ό,τι επιχείρησαν, διαψεύστηκαν σε όσα είπαν», ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές στο πρόσφατο παρελθόν, με αφορμή την επέτειο του δημοψηφίσματος του 2015 και το τρίτο μνημόνιο, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων πως υπήρξε σχεδιασμός από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για χρεοκοπία στο πλαίσιο της «αριστερής παρένθεσης».

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για αχρείαστο μνημόνιο. Γιατί ήταν αχρείαστο; Είχε τελειώσει το προηγούμενο μνημόνιο; Το 2ο μνημόνιο είχε τελειώσει; Η 5η αξιολόγηση είχε τελειώσει; Είχαμε πάρει δόση; Είχε γίνει εκταμίευση από τις ευρωεκλογές και μετά; Μας λέει το καταπληκτικό ότι αν έμεναν, θα τελείωνε το μνημόνιο. Μα πείτε μας τι κάνατε ως κυβέρνηση; και μην μας λέτε τι θα κάνατε. Αν μένατε μπορεί να είχαμε άλλα 5 μνημόνια» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε:

«Στις 20 Φεβρουαρίου στο ταμείο το κράτους υπήρχαν μείον 425 εκατομμύρια ευρώ. Μείον! Δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις αν δεν υπογράφαμε τη συμφωνία. Αυτή ήταν η κληρονομιά. Αυτά μας παραδώσατε και έχετε το θράσος να μιλάτε για κόστος του 2015. Στήσατε έναν εκβιασμό για να αποτρέψετε την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια να οδηγήσετε σε πρόωρη πτώση της κυβέρνησης και την καταστροφή της χώρας».

Αναφερόμενος στο τέλος των μνημονίων, ο υπουργός δήλωσε ότι επετεύχθη μια ασφαλής έξοδος: «Η οικονομία μπήκε σε τροχιά ανάκαμψης σταθερής και βιώσιμης, αντί για αύξηση ανεργίας έχουμε μείωση και στο κοινωνικό κράτος αντί για μείωση δαπανών έχουν ξεκινήσει μικρές έστω αυξήσεις» τόνισε ο υπουργός.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος