FOLLOW US: facebook twitter

Γεύσεις και αρώματα της «Αλφειός Ρόδι» σε όλη την Ευρώπη!

Ημερομηνία: 09-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Οι δημοσιογράφοι μετά την ξενάγηση στους χώρους της μονάδας, φύτευσαν συμβολικά δενδρύλλια στο ροδώνα της Αλφειός ρόδι Α.Ε. ενώ επισκέφθηκαν και ροδώνες παραγωγών- συνεργατών της εταιρίας στη τοποθεσία «Γεφυράκια» στη Σαλμώνη.

 

Ξενάγηση και φιλοξενία 30 Ευρωπαίων δημοσιογράφων στην καινοτόμα μονάδα εμφιάλωσης ροδιού της πόλης

Με εικόνες, γεύσεις και άρωμα ροδιού στις βαλίτσες τους και τις καλύτερες εντυπώσεις, από τη φιλοξενία και την ξενάγηση στην καινοτόμα, πολυσυμμετοχική, αυτοδιαχειριζόμενη εταιρία «Αλφειός Ρόδι Α.Ε.», αναχώρησαν από την Ηλεία και τον Πύργο, περισσότεροι από 30 ευρωπαίοι δημοσιογράφοι (από 14 χώρες της Ε.Ε.), απεσταλμένοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι δημοσιογράφοι που συνοδεύονταν από την Υπεύθυνη Τύπου και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην αντιπροσωπεία της Ε.Ε στην Ελλάδα, Άννα Ευσταθίου, ξεναγήθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου εμφιάλωσης φυσικού χυμού ροδιού αλλά και τους ροδώνες, ενώ ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της εταιρίας «Αλφειός Ρόδι» Παρασκευά Παρασκευόπουλο για την δημιουργία και την εξέλιξη της πρωτοπόρας αυτής μονάδας για τη χώρα μας και ολόκληρα τα Βαλκάνια.

Ο πρόεδρος της «Αλφειός Ρόδι Α.Ε.» Παρασκευάς Παρασκευόπουλος στη διάρκεια της ενημέρωσης των απεσταλμένων δημοσιογράφων.

 

«Η σημερινή ημέρα είναι μια ξεχωριστή, μεγάλη ημέρα για την οικογένεια των 250 μελών της «Αλφειός Ρόδι», και μια ξεχωριστή ημέρα για την Ηλεία και την Πελοπόννησο. Έχουμε τη μεγάλη τιμή και χαρά να υποδεχόμαστε 30 και πλέον διαπιστευμένους δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπή. Και είναι ξεχωριστή, γιατί η προσπάθεια μας, η καινοτομία που ξεκίνησε η Αλφειός Ρόδι μέσω της ολοκληρωμένης διαχείρισης ροδιού- από το φρούτο στο χυμό και τα παράγωγα του- αποδίδει» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, επισημαίνοντας ότι η επιλογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της αποστολής αυτής, αποτελεί τιμή και αναγνώριση των προσπαθειών τους και συγχρόνως, συνεπάγεται και  μεγάλη ευθύνη.

«Όταν σε υιοθετούν με αυτό τον τρόπο, σου δίνουν κύρος και αξιοπιστία, άρα εδραιώνεσαι στην αγορά. Και οι δημοσιογράφοι απεσταλμένοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αυτό είναι εδώ. Για να δουν την εξέλιξη της πιο σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας και παραγωγής χυμού ροδιού που ξεκινήσαμε και δημιουργήσαμε τα τελευταία τρία χρόνια με τη βοήθεια της Ε.Ε.».

Αναφερόμενος στη δημιουργία της εταιρίας, μίλησε για την ένταξη τους σε πρόγραμμα leader  μέσω της Αναπτυξιακής Ολυμπίας, με 470.000 ευρώ για το ξεκίνημα αλλά και για τους μετόχους που στήριξαν από το υστέρημα τους την μεγάλη αυτή προσπάθεια. «Σε μια εποχή, μέσα στη βαθιά κρίση, που δύσκολα βρίσκεις ένα ευρώ, αντιλαμβάνεστε ότι η βοήθεια της Ε.Ε. ήταν σημαντική και εμείς ανταποκριθήκαμε και το τιμήσαμε, προσφέροντας υπερδιπλάσια χρήματα από το υστέρημα μας, όχι από το περίσσευμα. Και για αυτό, για όλους εμάς σήμερα, είναι μια ξεχωριστή μέρα» δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ο πρόεδρος της «Αλφειός Ρόδι» Π. Παρασκευόπουλος με την υπεύθυνη Τύπου στην αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Ελλάδα Άννα Ευσταθίου.

 

«Επιχείρηση που κάνει τη διαφορά»

Η υπεύθυνη Τύπου και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα κ. Ευσταθίου, εξέφρασε τη χαρά και τις ευχαριστίες της για την φιλοξενία τονίζοντας ότι σκοπός της επίσκεψης τους είναι να δουν από κοντά και να μεταφέρουν στις χώρες τους οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι, πως μπόρεσε να αναπτυχθεί μια οικογενειακή τοπική επιχειρηση κάνοντας τη διαφορά στην περιοχή και την Ελλάδα. «Είναι μια εξαιρετική πρακτική, γι’ αυτό και επιλέχθηκε να προβληθεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά. Μια μονάδα που δημιουργεί υποδομές και θέσεις εργασίας και φυσικά που διαπιστώνουμε όλοι ότι παράγει ένα εξαιρετικό προϊόν».

Φύτευσαν … ρόδια

Οι δημοσιογράφοι μετά την ξενάγηση στους χώρους της μονάδας, φύτευσαν συμβολικά δενδρύλλια στο ροδώνα της Αλφειός ρόδι Α.Ε. ενώ επισκέφθηκαν και ροδώνες παραγωγών- συνεργατών της εταιρίας στη τοποθεσία «Γεφυράκια» στη Σαλμώνη.

Η επίσκεψη τους, ολοκληρώθηκε με την παράθεση γεύματος, μέσα στους ροδώνες, αφήνοντας έκπληκτους τους φιλοξενούμενους που είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να απολάυσουν φρέσκο χυμό ρόδι αλλά και την εύγεστη ελληνική κουζίνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος