FOLLOW US: facebook twitter

Γερμανοί ποδηλάτες μέσω κρουαζιέρας στην Ολυμπία – Αγαπούν και διαφημίζουν την Ελλάδα

Ημερομηνία: 16-10-2016 | Συντάκτης:

podilates-germanoi-katakolo1

Να επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία με το ποδήλατό τους επέλεξαν 350 Γερμανοί τουρίστες ηλικίας από 63 έως 83 ετών, που έφτασαν την Παρασκευή στο Κατάκολο με το κρουαζιερόπλοιο Berlin. Πρόκειται για ένα ταξίδι στην χώρα μας που κάθε χρόνο πραγματοποιεί η Ραδιοφωνία της Βαυαρίας τα τελευταία είκοσι χρόνια και επαναλαμβάνεται, καθώς η ομορφιά της Ελλάδας, η θερμή φιλοξενία των Ελλήνων και η καλή αντιμετώπιση των αρχών δεν συγκρίνεται – όπως ανέφεραν οι συντελεστές – με άλλες χώρες. Οι 350 ποδηλάτες απόλαυσαν την διαδρομή από και προς την Ολυμπία με ασφάλεια χάρη στην κινητοποίηση του Τμήματος Τροχαίας Πύργου και του ΕΚΑΒ. Οι 350 ποδηλάτες έφτασαν σε δύο ώρες από το Κατάκολο στην Αρχ. Ολυμπία ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο και τα μουσεία της περιοχής και επέστρεψαν πίσω στο Κατάκολο πλέον αργά το μεσημέρι, προκειμένου να αναχωρήσουν για τον επόμενο προορισμό της κρουαζιέρας.

podilates-germanoi-katakolo2

Πρωτεργάτης αυτής της διοργάνωσης είναι ένας ομογενής από τη Γερμανία με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για τον Θωμά Γαϊτανίδη, διευθυντής της Ραδιοφωνίας Βαυαρίας, δημοσιογράφο και συγγραφέα, που ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του γνωστού επίσης δημοσιογράφου και συγγραφέα στη Γερμανία. «Το μήνυμά μας είναι περισσότεροι άνθρωποι να ασχοληθούν με το ποδήλατο. Έτσι μπορούν να αναπνεύσουν τον καθαρό αέρα της Ελλάδας. Βλέπουν διαφορετικά με αυτό το θαυμάσιο ήλιο και τον ουρανό τη φύση και τους ανθρώπους. Παραμένεις υγιής. Δεν μπορούμε συνέχεια να κινούμαστε με τα αυτοκίνητα. Καλύτερες επιλογές είναι το ποδήλατο ή πεζή, είναι πιο υγιεινό» εξήγησε ο κ. Γαϊτανίδης.

podilates-germanoi-katakolo3

H οργάνωση ξεκινά 7-8 μήνες πριν

«Η οργάνωση μας ξεκινά 7-8 μήνες πριν. Σε κάθε χώρα έχουμε τους αντιπροσώπους μας, ανθρώπους με ιδιαίτερες ικανότητες, που πρέπει να πάρουν τις άδειες από τις τοπικές αρχές και τα υπουργεία. Να ενημερωθούν όλοι όσοι εμπλέκονται για να αποφύγουμε τα ατυχήματα. Όπου πήγαμε η Τροχαία μας κάλυψε σωστά ώστε να μην υπάρχουν ατυχήματα.

Εδώ και είκοσι χρόνια που ερχόμαστε στην Ελλάδα το κάνουμε με μεγάλη ευχαρίστηση. Η Αστυνομία μας προσέχει πολύ καλά, ο κόσμος είναι φιλόξενος, μας προστατεύει. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την Ιταλία ή την Τουρκία. Εδώ νοιώθουμε μια θερμή αγκαλιά» συμπλήρωσε.

Ο αρχαιολόγος – ιστορικός συνεργάτης Ραδιοφωνίας Βαυαρίας, Σταμάτης Λυμπερόπουλος, μίλησε για τη διοργάνωση λέγοντας ότι «έχουμε οργανώσει από την Ραδιοφωνία – Τηλεόραση της Βαυαρίας μια ήπια μορφή τουρισμού. Δεν θέλουμε να πάμε με αυτοκίνητο ή λεωφορείο στα αξιοθέατα της Ελλάδας, αλλά με τα ποδήλατα. Κάθε χρόνο ερχόμαστε στην Ελλάδα είναι τέταρτη φορά στην Ολυμπία, έχουμε ταξιδέψει σε Δελφούς, Νικόπολη, Κρήτη. Και μεταδίδουμε κάθε μέρα στο ραδιόφωνο τι κάνουμε» εξήγησε.

Τέλος ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Σάκης Αντωνόπουλος δήλωσε πως ένιωσε συγκίνηση από τα λόγια του κ. Γαϊτανίδη. «υποδεχθήκαμε τους ποδηλάτες, είχαμε συνεργασία με την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ για την κάλυψη. Είναι όλα συγκινητικά. Είπαν πως τη φιλοξενία στην Ελλάδα δεν την έχουν συναντήσει ούτε στην Ιταλία ούτε στην Τουρκία. Την επόμενη χρονιά θα έρθουν πάλι στο Κατάκολο και την Ολυμπία αλλά τους προτείναμε να ακολουθήσουν άλλα διαδρομή πάνω στο βουνό του Κατακόλου και μέσα από το μονοπάτι Ήλιδας – Ολυμπίας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος