FOLLOW US: facebook twitter

Γενικό Προσκλητήριο

Ημερομηνία: 12-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Προσπάθησα χθες για πολύ ώρα να θυμηθώ πότε είχε συμβεί κάτι ανάλογο, αλλά μάταια. Ίσως ακριβώς επειδή αυτά τα πράγματα είναι πραγματικά πρωτοφανή για το μικρό μας χωριό.

Η αλήθεια είναι ότι η χρονιά έκλεισε με θετικό πρόσημο, τουλάχιστον στο κομμάτι της πολιτικής και της ψυχολογίας, εφόσον από τους τελευταίους μήνες του 17΄ είχε αρχίσει να διαφαίνεται ότι κάτι αλλάζει στον ορίζοντα. Έτσι, προτού νοικοκυρές προλάβουν καλά καλά να ξεστολίσουν, ο ένας μετά τον άλλο οι αιρετοί δείχνουν τις διαθέσεις τους, εν όψει βέβαια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτ. Ελλάδας στην Πάτρα, στο οποίο φυσικά θα μετάσχει και ο πρωθυπουργός.

Μετά από τόσα χρόνια, όλοι (ή σχεδόν όλοι για να ακριβολογούμε) δείχνουν να έχουν εμπεδώσει πλέον ότι για το γενικότερο καλό του τόπου προέχει το «εμείς» κι όχι το «εγώ». Στην πράξη, όχι στα λόγια. Κάθε μέρα λοιπόν έχουμε κι από έναν αιρετό να δίνει ηχηρό παρόν σε αυτό το πρωτόγνωρο για τα τοπικά δεδομένα μέτωπο. Ο καθένας φυσικά αναδεικνύει, ως οφείλει, τα του οίκου του. Ο Πανταζής Χρονόπουλος, επί παραδείγματι, βγήκε και μίλησε καθαρά και ξάστερα για τα λουτρά του Καϊάφα, εφόσον είναι πεπεισμένος για το πώς και το τι πρέπει να γίνει ώστε να αναβαθμιστούν και να κινηθεί ξανά ο τουρισμός στη Ζαχάρω.

Μόλις ένα εικοσιτετράωρο αργότερα, ο επικεφαλής του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, γνωστοποίησε το λεπτομερές υπόμνημα το οποίο έχει στείλει ο δήμος στο Μαξίμου, κάνοντας παράλληλα λόγο για τον διακαή πόθο των Ηλείων, που δεν είναι άλλος από το αεροδρόμιο. Ιδιαίτερη βαρύτητα κατά την άποψή μου έχει η φράση του, «όλοι οι δήμαρχοι της Ηλείας…», γιατί επιβεβαιώνει απόλυτα την συνειδητότητα του κοινού σκοπού: Να πατήσει η Ηλεία γερά στα πόδια της.

Μοιάζει με γενικό προσκλητήριο, αν και δεν πρόκειται για πόλεμο. Είναι όμως αγώνας και τα παλαιά χρόνια τους αγώνες δεν τους κέρδιζαν ούτε οι πιο πολλοί, ούτε οι πιο καλά εξοπλισμένοι, αλλά εκείνοι που στεκόντουσαν ο ένας πλάι στον άλλο και ήταν αποφασισμένοι για όλα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος