FOLLOW US: facebook twitter

Γενική Ιερατική Σύναξη της τοπικής εκκλησίας

Ημερομηνία: 18-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Γενική Ιερατική Σύναξη της τοπικής εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες, στην οποία συμμετείχαν οι Ιερείς όλων των Αρχιερατικών Περιφερειών της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, εν όψει της Καλοκαιρινής περιόδου, η οποία είναι η εποχή των διακοπών, της ξεκούρασης, της χαλάρωσης και του ανεφοδιασμού για τον επερχόμενο χειμώνα!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου Δυσαρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ πλαισιουμένων από χορεία Ιερέων.

Μετά την παράθεση μικρής δοχής, προς τους παρισταμένους Αρχιερείς και Ιερείς, από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ακολούθησε στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας, η εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, ο οποίος και ομίλησε γλαφυρά και εποικοδομητικά στους Ιερείς του, για θέματα Θεολογικά, Εκκλησιαστικά, Ποιμαντικά και Διοικητικά, καθώς επίσης αναφέρθηκε και σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας…

Στο τέλος ακολούθησε εποικοδομητική και γόνιμη διαλογική συζήτηση επί της εισηγήσεώς του και εδόθησαν απαντήσεις, επεξηγήσεις, καθώς επίσης συμβουλές και νουθεσίες προς πνευματική ωφέλεια, ανεφοδιασμό, των παρισταμένων  Κληρικών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, για την αποδοτικότερη δράση κάθε Ενορίας, κατά την θερινή περίοδο, την οποία πρέπει να την ζήσουμε κάτω από το βλέμμα του Θεού, μην ξεχνώντας και την Λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος