FOLLOW US: facebook twitter

Γαβρίλης Λιατσής: «Αλλάζουμε μανδύα και βαφτίζουμε την πόλη τουριστική»

Ημερομηνία: 29-09-2017 | Συντάκτης:

«Με αμείωτο ενδιαφέρον, στα πλαίσια του προγραμματισμού μας, προχωράμε τις ενέργειες εκείνες που αποσκοπούν στην απόκτηση ιστορικού κέντρου με την μορφή που θέλουμε, αλλάζοντας μανδύα και βαφτίζοντας την πόλη τουριστική» δήλωσε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην οποία αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο της προετοιμασίας υποδοχής τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια.

Ο κ. Λιατσής, αρχικά υπέγραψε την προκήρυξη του διαγωνισμού για τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας του κεντρικού σιντριβανιού της πλατείας –εμπροσθεν του Λάτσειου- ύψους 45.000 ευρώ, βάσει της μελέτης που υλοποίησε ο αρχιτέκτονας του Δήμου κ. Άρης Φιλιππόπουλος και στη συνέχεια μίλησε για μια σειρά αλλαγές που προωθούνται στο ιστορικό κέντρο της πόλης. «Συνδέσαμε την οδό Διάκου με το Μουσείο, δημιουργώντας έτσι τον «ομφάλιο λώρο» προς το ιστορικό κέντρο.

Θα ακολουθήσουν σειρά παρεμβάσεων στην κεντρική πλατεία όπου σχεδιάζεται η μεταφορά του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης από το Επαρχείο στο μέσον την πλατείας (στο ύψος του φοίνικα απέναντι από τον Αγ. Νικόλαο), η μεταφορά του Μνημείου Ηρώων στην θέση που είχε κατασκευαστεί αρχικά στο Επαρχείο ενώ θα ασχοληθούμε και με την ανάδειξη δυο ιστορικών εκκλησιών, της Αγίας Κυριακής και του Αγίου Αθανασίου με συμπληρωματικά έργα. Επίσης είναι έτοιμο το σχέδιο για τη δημιουργία ενός «νέου μπαλκονιού» στη σημερινή θέση του Μνημείου Ηρώων ενώ βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο γα το Σταθμό ΣΠΚ (πρώην Υπνωτήρια) που θα αλλάξει χρήση και δε θα φιλοξενηθούν δημοτικές υπηρεσίες».

Παράλληλα, τόνισε ότι ήδη μετακίνησαν τις προτομές από την κεντρική πλατεία οι οποίες μετά την αποκατάσταση τους θα τοποθετηθούν στο πάρκο ΣΠΚ και μάλιστα όταν γίνει θα πραγματοποιήσουν και πολιτικό μνημόσυνο.

Παιδική χαρά στο Επαρχείο

Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκαρτσιάρης, πρόσθεσε ότι το δεύτερο κατά σειρά έργο που θα γίνει στην πλατεία είναι η τοποθέτηση Παιδικής Χαράς στο Επαρχείο. «Ήδη στην Οικονομική Επιτροπή έγινε αναμόρφωση προϋπολογισμού και μετά την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο  θα γίνει αμέσως ο διαγωνισμός για την Παιδική Χαρά».

Στο περιθώριο της συνέντευξης, ο κ. Λιατσής έκανε αναφορά και στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, τονίζοντας ότι έχει ήδη απευθυνθεί στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για την αποκατάσταση των φανοστατών της πόλης ώστε να τεθούν σε λειτουργία ενώ απάντησε και στο ερώτημα για το τι θα πράξει στις επόμενες δημοτικές εκλογές. «Όταν κάνουμε σχέδια ο Θεός γελά.

Η λογική που είχα για τα κοινά και για την πολιτική ισχύει ακόμα με την καθαρότητα και το δυναμισμό που είχε και πρώτα.  Δεν με έχει εγκαταλείψει κανένας από τους συνεργάτες μου, συνεχίζουν όλοι να εμπνέονται από τα ίδια πράγματα και τη λογική που τους έχω αναπτύξει και προχωράμε. Από εκεί και πέρα ο Δήμαρχος θα είναι η ο Ντε Γκώλ ή ο Μακρόν».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος