FOLLOW US: facebook twitter

Β’ δόση φόρου εισοδήματος και πρώτη ΕΝΦΙΑ σήμερα

Ημερομηνία: 29-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Δυο φόρους μαζί που προσεγγίζουν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ καλούνται σήμερα να πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

Τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Περίπου 2,57 εκατ. φορολογούμενοι, κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων, θα κληθούν να πληρώσουν ένα συνολικό ποσό που ανέρχεται σε 1,26 δισ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι η εισπραξιμότητα του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για εμπρόθεσμες πληρωμές διαμορφώνεται σε περίπου 68%, το συνολικό ποσό που αναμένεται να εισρεύσει στα κρατικά ταμεία διαμορφώνεται στα περίπου στα 850 εκατ. ευρώ. Οποιοδήποτε ποσό κάτω από αυτό θα μεγαλώσει τη μαύρη τρύπα στο σκέλος των εσόδων του προϋπολογισμού. Ακολουθεί στο τέλος Νοεμβρίου η τρίτη και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος.

– την πρώτη από τις πέντε μηνιαίες δόσεις του φετινού ΕΝΦΙΑ. Ο συνολικός ΕΝΦΙΑ ανέρχεται σε περίπου 3,15 δις ευρώ αλλά η πρώτη δόση δεν είναι ακριβώς το 1/5 διότι η ελάχιστη μηνιαία δόση είναι 10 ευρώ. Έτσι μικροποσά ΕΝΦΙΑ πληρώνονται σε λίγες δόσεις με αποτέλεσμα οι πρώτες δόσεις να αφορούν υψηλότερη συνολική βεβαίωση. Υπολογίζεται ότι με την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ ο φόρος που πρέπει να πληρωθεί ανέρχεται σε περίπου 1 δις ευρώ.

Με δεδομένο ότι η εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ σε εμπρόθεσμες πληρωμές ανέρχεται σε 74%, το ποσό που αναμένεται να εισρεύσει στα κρατικά ταμεία ανέρχεται σε τουλάχιστον 750 εκατ. Το κρίσιμο για την εκτέλεση του προϋπολογισμού είναι να επαληθευτεί αυτή η πρόβλεψη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος