FOLLOW US: facebook twitter

Βόλεϊ: Στην Α2 ο Κόροιβος

Ημερομηνία: 19-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Κόροιβος μετά από δύο χρόνια επιστρέφει στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Μπορεί να ηττήθηκε σήμερα 3-2 σετ από τους Νέους Βύρωνα σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, αλλά εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο στην Α2, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του Τουρνουά Ανόδου. Μια σπουδαία επιτυχία για την αμαλιαδίτικη ομάδα που είναι η πιο νεανική απ’ όλες στο Τουρνουά, με μέσο όρο ηλικίας τα 21 χρόνια και ταυτόχρονα είναι αμιγώς αμαλιαδίτικη.

Το παιχνίδι με τη δυνατή αθηναϊκή ομάδα ήταν γεμάτο ανατροπές και συγκινήσεις. Το 1ο σετ πήρε ο Κόροιβος, με το Μιχόπουλο πρωταγωνιστή στην αρχή του σετ. Προηγήθηκε 4-1 και 10-8 και οι Νέοι Βύρωνα ισοφάρισαν 17-17. Από κει και πέρα, οι παίκτες του Ανδρέα Γκρουμούσα ανέβασαν την απόδοσή τους κι έφτασαν στο 23-18, με πόντους από τους Φώτη και Σταύρο Παναγιωτάρα, έναν άσο του Σάκκου κι ένα λάθος των φιλοξενούμενων. Η επικράτηση στο 1ο σετ ήρθε εν τέλει με 25-21.

Στο δεύτερο σετ, οι Νέοι Βύρωνα προηγήθηκαν 13-17 και 14-20 αλλά ο Κόροιβος επέστρεψε και μείωσε 20-21. Η αθηναϊκή ομάδα έκανε το 21-24, Μιχόπουλος και Φώτης Παναγιωτάρας ισοφάρισαν 24-24, αλλά το σετ πήγε στους Νέους Βύρωνα με 24-26.

Στο 3ο σετ ο Ανδρέας Γκρουμούσας έδωσε πολύ χρόνο συμμετοχής στους «μικρούς» που προσπάθησαν απέναντι στους έμπειρους παίκτες του Βύρωνα, αλλά έγινε το 1-2 στα σετ με 10-25.

Στο 4ο σετ, η ομάδα του Μάριου Παπαδούρη προηγήθηκε 3-6 αλλά από κει και πέρα και με τη βοήθεια του κόσμου, ο Κόροιβος ήταν ασταμάτητος. Προσπέρασε 9-7, με άσο του Μιχόπουλου έγινε το 11-10, ακολούθησε μονό μπλοκ του Σταύρου Παναγιωτάρα που πανηγύρισε έξαλλα και ο αδερφός του, Φώτης, με τρία διαδοχικά δυνατά καρφιά έκανε το 15-10. Τελικά η ισοφάριση στα σετ (2-2) ήρθε με σκορ 25-15.

Στο τάι-μπρέικ, ο Βύρωνας ήταν πολύ δυνατός στο μπλοκ, πήρε διαφορά εξαρχής 5-7 και 8-12 και επικράτησε με 11-15.

Την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι, ο Κόροιβος δίνει τον τελευταίο αγώνα της στο Τουρνουά κόντρα στην Α.Ε. Αρμενίων και με «καθαρή» νίκη θα κατακτήσει την 1η θέση. Παράλληλα θα γίνει η απονομή από την Ε.Σ.ΠΕ.Π. για την ανάδειξή της ως πρωταθλήτρια Πελοποννήσου. Η διοίκηση καλεί τον κόσμο να έρθει στο Κλειστό και να χειροκροτήσει τους παίκτες και τους προπονητές μας για τη μεγάλη φετινή τους επιτυχία.

Κόροιβος (Α. Γκρουμούσας): Στ. Παναγιωτάρας, Παπαδόπουλος, Σωτηρόπουλος, Μαυροειδής, Φ. Παναγιωτάρας, Μιχόπουλος, Γκρουμούσας (λ). Αγωνίστηκαν και οι Σάκκος, Σπυρόπουλος, Μπίκος, Παναγιωτόπουλος.

Νέοι Βύρωνος (Μ. Παπαδούρης): Παπαθεοδοσίου, Παππουλής, Στραγαλας, Αργυρόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Παππάς, Νομικός (λ). Πανταζόπουλος, Σεβαστός, Ντινόπουλος, Νικολούδης, Πετρόπουλος, Νικολάου, Πετρίδης.

 

Τουρνουά Ανόδου

Τα σημερινά αποτελέσματα

Α.Σ. Σύρου – Α.Ε. Αρμενίων 0-3
Κόροιβος – Νέοι Βύρωνος 2-3
Ρεπό: Γ.Ε. Ηρακλείου

 

Η βαθμολογία
(4η αγωνιστική)

Νέοι Βύρωνος (12-7) 9
Κόροιβος (8-4) 7
Α.Ε. Αρμενίων (7-5) 5
——————————–
Γ.Ε. Ηρακλείου (5-9) 2
Α.Σ. Σύρου (2-9) 1

*Ρεπό έχουν κάνει ο Α.Σ. Σύρου, η Α.Ε. Αρμενίων, ο Κόροιβος και η Γ.Ε. Ηρακλείου

 

Η τελευταία αγωνιστική

Κυριακή 20/5/2018
11π.μ.: Γ.Ε. Ηρακλείου – Α.Σ. Σύρου
1μ.μ.: Α.Ε. Αρμενίων – Κόροιβος
Ρεπό: Νέοι Βύρωνος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος