FOLLOW US: facebook twitter

Βραβεύτηκαν τα μαθηματικά μυαλά

Ημερομηνία: 23-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

mathimatika-vraveio-mathitiki-etairia-3

Από το Παράρτημα Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

 Εκδήλωση τιμής στο Δημήτρη Ζούνη

 Η ώρα της επιβράβευσης για τα νεανικά μαθηματικά μυαλά της Ηλείας, έφτασε  και χθες το απόγευμα σε μια λιτή εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, τιμήθηκαν 92 μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς μαθηματικών.

Συγκεκριμένα το Παράρτημα Ν. Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας βράβευσε τους μαθητές  Γυμνασίων και Λυκείων που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς Μαθηματικών ” Ο Θαλής ” (σχολικού έτους 2016-17) , ” Ευκλείδης” (σχολικού έτους 2015-16) και του τοπικού διαγωνισμού για την Α΄ Γυμνασίου  “Δημήτρης Ζούνης”  (σχολικούς έτους 2016-17). Συνολικά τιμήθηκαν 38 μαθητές για τους διαγωνισμούς «Θαλής» και «Ευκλείδης» και 54 του διαγωνισμού «Δημήτρης Ζούνης». Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Νίκος Αγγελόπουλος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Παναγιώτης Ζεύλας.

mathimatika-vraveio-mathitiki-etairia5

Στην εισαγωγή του ο πρόεδρος του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στην Ηλεία Διονύσης Γιάνναρος μίλησε για τη συμμετοχή των μαθητών αλλά και της διοικούσας επιτροπής στους διαγωνισμούς. Έδωσε απτά παραδείγματα εφαρμογής μαθηματικών παντού στην καθημερινότητα μας, ακόμα και στον κινηματογράφο όπως εξήγησε, αλλά και στις αναζητήσεις μας στο διαδίκτυο. Παράλληλα αναφέρθηκε στον αείμνηστο Ηλείο μαθηματικό Δημήτρη Ζούνη, καθώς εξήρε το εκπαιδευτικό του έργο που άφησε το αποτύπωμά του στην παιδεία. «Ήταν ένας εμπνευσμένος δάσκαλος, με ερευνητική διάθεση, δημιουργική αμφιβολία και οδηγό την γοητεία της πραγματικής δημιουργίας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιάνναρος για τον Δημήτρη Ζούνη.

mathimatika-vraveio-mathitiki-etairia4

Με θερμά λόγια για τον φίλο του πρώτα από όλα και συμφοιτητή του Δημήτρη Ζούνη, μίλησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίες Νικόλαος Αλεξανδρής, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, για την κοινή τους πορεία και την αληθινή φιλία που τους συνέδεσε για χρόνια παρά την απόσταση που τους χώριζε την εποχή που ήταν καθηγητές σε σχολεία. Για τον Δημήτρη Ζούνη μίλησαν ακόμα ο Ηλείος Καθηγητής Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Αντρέας Μπουντουβής,  ο κ. Γεωργιόπουλος, ο κ. Αγγελόπουλος και ο κ. Ζεύλας.

mathimatika-vraveio-mathitiki-etairia

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος