FOLLOW US: facebook twitter

Βραβεύτηκαν οι εθελοντές του 3ου Μαραθωνίου Ολυμπίας από την οργανωτική επιτροπή

Ημερομηνία: 28-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον 4ο Μαραθώνιο!

Εκατοντάδες δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό έζησαν το τριήμερο 24-26 Μαρτίου, μοναδικές στιγμές κατά τη διάρκεια του 3ου Μαραθώνιου Ολυμπίας. Στον τόπο που γεννήθηκε το Ολυμπιακό πνεύμα, μικροί και μεγάλοι δρομείς έζησαν τη χαρά της συμμετοχής αλλά και τις προσωπικές τους στιγμές δόξας τερματίζοντας καταχειροκροτούμενοι στη μοναδική ατμόσφαιρα της Αρχαίας Ολυμπίας.

Μεγάλο μέρος της επιτυχίας οφείλεται όχι μόνο στους φορείς και τους χορηγούς του Μαραθωνίου, αλλά και στις προσπάθειες πολλών δεκάδων εθελοντών, μαθητών, σωματείων, συλλόγων, του ΕΕΣ, ποδηλατικών ομίλων κ.λ.π που έδωσαν δυναμικό παρών και στις τρεις μέρες της διοργάνωσης προσφέροντας ο καθένας με τον τρόπο του, την πολύπλευρη στήριξή τους σε όλα τα σημεία των διαδρομών.

Έτσι, η οργανωτική επιτροπή του 3ου Μαραθωνίου Ολυμπίας, την Τετάρτη 26 Απριλίου, βράβευσε με αναμνηστικούς επαίνους τους εθελοντές και φίλους του Μαραθωνίου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας, θέλοντας να ανταποδώσει με το δικό της τρόπο στο ελάχιστο που μπορούσε.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο των εκδηλώσεων και των αγώνων της φετινής διοργάνωσης, έγινε ο απολογισμός του 3ου Μαραθωνίου από τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής και βοηθό περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού Δημήτρη Κωσταριά ο οποίος τους ευχαρίστησε όλους τονίζοντας πόσο σημαντικός είναι ο εθελοντισμός για την επιτυχία εντός τέτοιου ξεχωριστού αθλητικού γεγονότος με παγκόσμια ακτινοβολία που προβάλλει την Ολυμπία και την Ηλεία γενικότερα.  Παράλληλα ανακοινώθηκε και ο προγραμματισμός για τον 4ο Μαραθώνιο Ολυμπίας.

Να σημειώσουμε ότι πέρα από τα νέα ρεκόρ αγώνα στον Μαραθώνιο στους άνδρες από τον Ρουμάνο Moisa Ioan Pave και στον Ημιμαραθώνιο στις γυναίκες από την συμπατριώτισσά του Claudia Beatrice Dinu είχαμε και ρεκόρ συμμετοχών στους αγώνες των 12 χλμ. από την Αρχαία Ήλιδα στην Αμαλιάδα όσο και στον Ημιμαραθώνιο από τον Πύργο στην Αρχαία Ολυμπία.

Επίσης αυξημένη ήταν και η συμμετοχή δρομέων από το εξωτερικό με συνολικά 16 χώρες να εκπροσωπούνται από 40 δρομείς, πολλοί από τους οποίους διακρίθηκαν τόσο στην γενική κατάταξη όσο και στις ηλικιακές τους κατηγορίες.

Η διοργάνωση απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τους συμμετέχοντες αλλά και τον τύπο, αποδεικνύοντας ότι έχει τη δυναμική να αποτελέσει ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός με παγκόσμια ακτινοβολία.

Εθελοντές και οργανωτική επιτροπή ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον 4ο Μαραθώνιο Ολυμπίας 2018.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος