FOLLOW US: facebook twitter

Βραβεύτηκαν από την Μ. Βαρδινογιάννη οι δύο 7χρονες μαθήτριες από την Ηλεία για τον Πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής «Τα παιδιά ονειρεύονται το μέλλον τους»

Ημερομηνία: 25-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Τα βραβεία και τα αναμνηστικά τους διπλώματα, παρέλαβαν οι 60 μικροί καλλιτέχνες μαθητές Δημοτικού από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, που συμμετείχαν στον 3ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα “Τα παιδιά ονειρεύονται το μέλλον τους” στην εκδήλωση που διοργάνωσε την Κυριακή το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος στο ξενοδοχείο NJVATHENSPLAZA. Μεταξύ των 60 μικρών ζωγράφων και δύο μαθήτριες της εικαστικού Ελένης Σταθοπούλου,  η 7χρονη Γεωργία από το τμήμα της ΕΣΤΙΑΣ Ανδραβίδα και η  επισης 7χρονη Ανθή  Στεφανοπούλου από το τμήμα Γονέων Δημοτικού Βάρδας, που παρευρέθηκαν στην τελετή απονομής μαζί με τους γονείς τους και την κ. Σταθοπούλου και πήραν τα βραβεία τους.

Ο διαγωνισμός συγκέντρωσε 1372 έργα από όλη την Ελλάδα και τα πρώτα 60 πρώτα έργα με την υψηλότερη βαθμολογία ήταν αυτά που βραβεύτηκαν στην εκδήλωση της Αθήνας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Πρόεδρος του Ιδρύματος κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η Πρόεδρος της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδος κυρία Αικατερίνη Λέγγου, ο Καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κύριος Μιχάλης Αρφαράς και ο Διευθυντής του Εικαστικού Προγράμματος του “Ιδρύματος Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη” κύριος Τάκης Μαυρωτάς.

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, υποδέχτηκε τα παιδιά με ανοιχτή αγκαλιά και συγκινημένη είπε μεταξύ άλλων: «Δεχτήκαμε εκατοντάδες πανέμορφα έργα, μικρά αριστουργήματα, από κάθε γωνιά της Ελλάδος! Έργα που αντανακλούν τον κόσμο που ονειρεύονται τα παιδιά και μας τον παρουσιάζουν μέσα από τη δική τους καθαρή και αθώα ματιά! Και ομολογουμένως η Κριτική Επιτροπή μας είχε μεγάλη δυσκολία να διαλέξει τα 60 πρώτα έργα».

Ως βραβείο προσφέρθηκε στα παιδιά ένα χαρακτικό του Καθηγητή Μιχάλη Αρφαρά, αριθμημένο και υπογεγραμμένο από τον ίδιο, για να τους θυμίζει για πάντα τη διάκρισή τους στον διαγωνισμό αυτόν και για να τους εμπνέει στα … καλλιτεχνικά τους βήματα.

Το βραβείο μαζί με τα αναμνηστικά διπλώματα του Ιδρύματος απένειμε στους νικητές του διαγωνισμού η κυρία Βαρδινογιάννη, ενώ ο Καθηγητής Μιχάλης Αρφαράς, η κυρία Αικατερίνη Λέγγου, και ο κύριος Τάκης Μαυρωτάς, καθώς και οι νικητές των δυο προηγούμενων διαγωνισμών, ο μαθητής Θανάσης Σωτηρόπουλος από την Αμαλιάδα και η μαθήτρια Χαρά Μπαζιώτη από το Μαρούσι, απένειμαν τα αναμνηστικά διπλώματα σε όλα τα υπόλοιπα παιδιά που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος