FOLLOW US: facebook twitter

Βραβείο Εξαίρετης Δημιουργίας στα Δημοτικά Γιαννιτσοχωρίου και Καβασίλων

Ημερομηνία: 30-11-2016 | Συντάκτης:

vraveio-sxoleia-dhmotika1

Διπλή διάκριση για το νομό Ηλείας στο διαγωνισμό: «Το σχολείο που ζήσαμε -Το σχολείο που ονειρευόμαστε»

H αίθουσα του αμφιθεάτρου, στο  Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, η τελετή απονομής των βραβείων του 3ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα: «Το σχολείο μας: Το σχολείο που ζήσαμε-Το σχολείο που ονειρευόμαστε» αποδείχθηκε, ακόμη μια φορά, πολύ μικρή, όχι μόνο για να χωρέσει μαθητές και εκπαιδευτικούς, που ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου, αλλά και για όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα, που γέννησαν οι δουλειές των παιδιών.

vraveio-sxoleia-dhmotika4

Στο διαγωνισμό, που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας, συμμετείχαν εκατοντάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια, δίνοντας το δικό τους ξεχωριστό στίγμα.

Βραβεία Εξαίρετης Δημιουργίας, έλαβαν, εκτός των άλλων, το Δημοτικό σχολείο Καβάσιλα Ηλείας και το Δημοτικό σχολείο Γιαννιτσοχωρίου Ηλείας.

Τα έργα κρίθηκαν από ειδική Επιτροπή εκπαιδευτικών, ειδικών επιστημόνων και καλλιτεχνών. Ανάμεσα στα ονόματα των μελών της Επιτροπής, οι σκηνοθέτες Μένος Δελιοτζάκης, Γιάννης Σακαρίδης, η συγγραφέας Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη, Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι όπως οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μαλαφάντης, Τζίνα Καλογήρου, Ευαγγελία Γαλανάκη, Βασιλική Λαλαγιάννη.

Ξεχωριστή η παρουσία στο Προεδρείο της Τελετής της Άλκης Ζέη, του σκηνοθέτη Βασίλη Βαφέα και του Προέδρου της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος, Κωνσταντίνου Μαλαφάντη, Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην έναρξη της Τελετής Βράβευσης, το τραγούδι της ταινίας: «Ελλάδα μας, χώρα μας γλυκιά», ερμήνευσαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Ακολούθησαν σύντομες ομιλίες από την Πρόεδρο του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή, και την Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, κα. Σοφία Παπαδημητρίου, η οποία απένειμε και το μεγάλο βραβείο, από κοινού με τον τέως πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη, εκ μέρους του Υφυπουργού Παιδείας, κ. Μπαξεβανάκη.

vraveio-sxoleia-dhmotika

Την τελετή τίμησαν, με την παρουσία τους μεταξύ άλλων κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων ενώ ο Νίκος Αλιάγας απηύθυνε ένα θερμό και γεμάτο ουσία χαιρετισμό με βίντεο από το… Παρίσι! Πολλοί, ακόμη, εκπαιδευτικοί, πολιτικοί, δημιουργοί, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων, τίμησαν με την παρουσία τους αυτή την ξεχωριστή τελετή.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθούμε και σε αυτούς, που στήριξαν το Διαγωνισμό: Το Ινστιτούτο  OSD Ελλάδος-Σχολή Μωραΐτη, τη SKAG, την ΑΒ Βασιλόπουλος και τους εκδοτικούς οίκους: Καλειδοσκόπιο, Αφοι Κυριακίδη, Μεταίχμιο, Μίνωας, Πατάκης και Ψυχογιός.

vraveio-sxoleia-dhmotika2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος