FOLLOW US: facebook twitter

Βρέθηκε τραυματισμένος σπάνιος μπούφος στα Λεχαινά

Ημερομηνία: 26-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Αγροτικά, Νέα

boufos-travmatismenos-lexaina

Στα πεδινά κατέβηκαν τα άγρια πτηνά λόγω κρύου

Ένας σπάνιος μπούφος εντοπίστηκε στην περιοχή των Λεχαινών προχθές και δέχθηκε τις περιποιήσεις κατοίκων και κτηνιάτρου. Τα περισσότερα άγρια πτηνά στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Πελοποννήσου, έχουν αναζητήσει το τελευταίο διάστημα λόγω ψύχους καταφύγιο στις πεδινές περιοχές και όπου υπάρχουν κοντά οικοσυστήματα που μπορούν να τους παρέχουν κάλυψη. Στο δάσος της Στροφυλιάς και στο Κοτύχι, στη λίμνη Καϊάφα και στις εκτάσεις της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες πάρα πολλά είδη πτηνών που σπάνια συναντάμε τόσο πεδινά και σε τέτοιο πληθυσμό.

boufos-travmatismenos-lexaina1

 Στην περίπτωση των Λεχαινών, ο μπούφος που εντοπίστηκε ήταν τραυματισμένος στο φτερό. Τον εντόπισε ο κ. Κώστας Πετρόπουλος και τον μετέφερε άμεσα στο κτηνιατρείο της Παναγιώτας Τσάγκου. Εκεί του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αναζητήθηκαν τρόποι για την ασφαλή περίθαλψή του. Από τις εικόνες που μετέφερε η κτηνίατρος στους υπευθύνους του Κέντρου Προστασίας Άγριων Ζώων στην Αίγινα διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ένα σπάνιο είδος μπούφου αρκετά μεγαλόσωμου και ιδιαίτερα όμορφου. Με τη μέριμνα των ανθρώπων που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν και προστάτεψαν στο τραυματισμένο πτηνό, μεταφέρθηκε στην Αίγινα για να αντιμετωπιστεί το τραύμα του και να καταφέρει να αναρρώσει για να επιστρέψει και πάλι στο φυσικό του περιβάλλον.

boufos-travmatismenos-lexaina3

Όπως δήλωσε η κα Τσάγκου, «οφείλουμε να προσέξουμε φέτος γιατί λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών έχουν έρθει κοντά μας πολλά είδη άγριων πτηνών. Πρέπει να τα προστατεύσουμε και να τα βοηθήσουμε να επιβιώσουν» σχολίασε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος