FOLLOW US: facebook twitter

Βράβευσε τους «κοινωνικούς ήρωες»!: Δημόσιο ευχαριστώ από το Δήμαρχο στους εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου

Ημερομηνία: 04-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Ένα δημόσιο ευχαριστώ, ως το ελάχιστο που μπορεί να πράξει απέναντι τους, είπε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, στους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου που για 6η χρονιά, προσέφεραν τις γνώσεις τους στα παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών της πόλης.

Σε μια λιτή τελετή βράβευσης, των 50 εθελοντών εκπαιδευτικών, ο κ. Λιατσής εξέφρασε το θαυμασμό του και τα συγχαρητήρια του, αλλά και την ευγνωμοσύνη της πόλης, στους «κοινωνικούς ήρωες» όπως τους χαρακτήρισε, που σε καιρούς δύσκολους κάνουν την υπέρβαση και καταθέτουν το πλεόνασμα της ψυχής τους.

Αρχικά, ο εμπνευστής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Χρήστος Αθανάσουλας, τόνισε ότι πέρα από τα μαθήματα που κάνουν οι «υπέροχοι και σπουδαίοι αυτοί εκπαιδευτικοί», «παραδίδουν και ένα μάθημα στην πόλη». «Διδάσκουν την πόλη κοινωνική αλληλεγγύη. Πέρα από τη διδασκαλία των συγκεκριμένων ανθρώπων, κάνεις και εσύ Δήμαρχε ένα μάθημα. Πιστεύω ότι ο δήμαρχος διδάσκει την πόλη την ευγνωμοσύνη, να λέει ευχαριστώ στην αλληλεγγύη που εισπράττει από τους εθελοντές. Καμιά φορά κουραζόμαστε απ’ όλα αλλά δε χάνουμε το κουράγιο μας. Εμείς 6 χρόνια το παλεύουμε. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, για το κουράγιο και την ευαισθησία που είχατε να σταθείτε στα παιδιά και φέτος και να είστε καλά, να το παλεύετε… Δήμαρχε, νιώθω να σας ευχαριστήσω και να πω σε όσους αναρωτιούνται τι προσφέρει ο δήμαρχος και ο δήμος, ότι προσφέρει τη στέγη, τα έξοδα λειτουργίας αυτού του σχολείου (ΔΕΗ, θέρμανση, ιντερνέτ τηλέφωνο κτλ) και τη καλή καρδιά που χρειαζόμαστε για να έχουμε περισσότερο κουράγιο. Επίσης, να ευχαριστήσω και τις οικογένειες των εθελοντών που επιφορτίζονται τις υποχρεώσεις όταν αυτοί κάνουν μάθημα…».

Ο κ. Λιατσής, επισήμανε ότι οποιοσδήποτε Δήμαρχος μπορεί να κάνει τα ίδια, υποστηρίζοντας πως το να συνεισφέρει ο Δήμος σε τέτοιες προσπάθειες δεν είναι «άθλος» καθώς στην ουσία διαμετακομίζει κάποια αγαθά που ανήκουν στους πολίτες στο σύνολο. Πρόσθεσε ακόμα ότι η πόλη έχει ανάγκη από κοινωνική αλληλεγγύη στον τομέα της παιδείας, ευχόμενος πολύ γρήγορα να μην χρειάζεται το Κοινωνικό φροντιστήριο για δυο λόγους. «Ο πρώτος λόγος είναι επιτέλους να λειτουργήσει το κράτος όπως πρέπει να λειτουργήσει και το δεύτερο οι περισσότεροι από εσάς να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Όπως και να’ χει όμως μέχρι τότε στα μάτια τα δικά μου είστε κοινωνικοί ήρωες, δηλαδή κάνετε μια υπέρβαση μέσα σε συνθήκες μεγάλων δυσκολιών, δεν κοιτάζεστε από το πρωί μέχρι το βράδυ στον καθρέπτη της απελπισίας και της μιζέριας, πηγαίνετε παραπέρα και το πλεόνασμα της ψυχής σας το καταθέτετε. Είναι τυπική η διαδικασία το να εκφράσουμε ευγνωμοσύνη πόλης».

Με την ευκαιρία, ο κ. Λιατσής μίλησε για τη γύμνια της πόλης που αποκαλύφθηκε μετά τους σεισμούς του ’93 τονίζοντας ότι τα περισσότερα προβλήματα σήμερα έχουν επουλωθεί, επισημαίνοντας όμως πως στο «τώρα» η πόλη αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με τους «αξιοπρεπείς φτωχούς». Τους ανθρώπους εκείνους που έχουν χάσει τη δουλειά τους, όσους αναγκάζονται να συντηρούν τα παιδιά τους, στις γυναίκες που έχουν αναδειχτεί «ηρωίδες όμοιες με εκείνες στις οικογένειες του 1940», τονίζοντας πως με λύπη του διαπιστώνει ότι υπάρχουν πολλοί αξιοπρεπείς συμπολίτες μας που δεν έχουν να φάνε. «Έδωσα εντολή στην κοινωνική υπηρεσία να τους βρουν ώστε να συμβληθούμε με κάποιο εστιατόριο για να του προσφέρουμε φαί. Ελπίζω αυτά τα πράγματα να τελειώσουν δεν είναι μόνο ευχή, βάζουμε και πλάτη…» είπε και ευχήθηκε του χρόνου να δει νέα πρόσωπα- εθελοντές και το Κοινωνικό Φροντιστήριο να λειτουργεί για όσο υπάρχουν ανάγκες. «Συγχαρητήρια για αυτό που κάνετε, σας θαυμάζω!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος