FOLLOW US: facebook twitter

Βοήθειά μας

Ημερομηνία: 01-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ο νομός Ηλείας έχει 159.300 κατοίκους, ενώ η συνολική του έκταση φτάνει τα 2.618 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Δεν τον λες και μικρό, ωστόσο η ιδιομορφία της Ηλείας έγκειται στην μικρή πληθυσμιακά πρωτεύουσα, σε συνδυασμό με το ότι ο συνολικός πληθυσμός είναι διαμοιρασμένος σε κωμοπόλεις και πολλά χωριά. Ωραίο πράγμα από τη μία πλευρά, να έχεις δηλαδή ανθρώπους οι οποίοι δίνουν ζωή σε κάθε γωνιά της επικράτειας αλλά και δύσκολο, όταν πρέπει να οργανώσεις δομές.

Το ξέραμε όλοι ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Όταν όμως πληροφορείσαι ότι διαθέσιμα για την μεταφορά των Ηλείων στα νοσοκομεία είναι όλα κι όλα δύο ασθενοφόρα, σε πιάνει ένας φόβος. Μάλιστα κύριε, δύο ασθενοφόρα, από τα τρία που λειτουργούσαν αλλά το ένα χάλασε και προστέθηκε στο στόλο ο οποίος παραμένει παροπλισμένος στο συνεργείο. Και καλά να ζεις στον Πύργο ή στην Αμαλιάδα. Αν είσαι ηλικιωμένος και ζεις στη μέση του πουθενά, τι κάνεις; Τον σταυρό σου μάλλον και προσεύχεσαι στον Χριστούλη να σε λυπηθεί, μπας και μπορέσεις να ανάψεις ένα κεράκι στον Άγιο Νικόλαο.

Πέρα από τ’ αστεία, το ζήτημα προφανώς είναι σοβαρό. Δε νοείται στην ηπειρωτική Ελλάδα –όχι ότι νοείται οπουδήποτε αλλού, όσο απομακρυσμένο ή υποβαθμισμένο σε υποδομές κι αν είναι ένα μέρος– να πεθάνει άνθρωπος λόγω έλλειψης ασθενοφόρων. Και δεν είναι μόνο η Ηλεία. Ολόκληρη Αχαΐα, με την τρίτη κατά σειρά μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, έχει στη διάθεσή της μόλις έξι ασθενοφόρα! Μέχρι λοιπόν να λυθεί το πρόβλημα και επειδή η εμπειρία έχει δείξει ότι αυτό μπορεί να πάρει λίγο καιρό, ας οπλιστούμε με ψυχραιμία και υπομονή. Μέχρι τότε, βοήθειά μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος