FOLLOW US: facebook twitter

Βλάβη σε αγωγό «στέγνωσε» 20.000 στρέμματα

Ημερομηνία: 20-04-2018 | Συντάκτης:

Σε αγώνα δρόμου επιδόθηκαν οι εργαζόμενοι στον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων προκειμένου να αποκαταστήσουν άμεσα βλάβη που υπήρξε στον μειωτήρα βάνας αγωγού, με αποτέλεσμα να «σπάσει» ο αγωγός.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιλόγος «την Τετάρτη, σημειώθηκε ένα μεγάλο πρόβλημα στο δίκτυο, στη ζώνη 14, μια ζώνη που αφορά 20.000 στρέμματα. Το δίκτυο έσπασε σε ένα σημείο, οι υπάλληλοι πήγαν να κλείσουν τη βάνα, αλλά ο μειωτήρας της βάνας είχε αστοχία υλικού, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ποτιστεί η περιοχή. Μια περιοχή των 20.000 στρεμμάτων βρέθηκε εκτεθειμένη, ενώ οι αγρότες έχουν ξεκινήσει τις καλλιέργειες και είμαστε στην αρχή της αρδευτικής περιόδου. Το έργο είναι ημιτελές δυστυχώς. Η Περιφέρεια που είναι υπεύθυνη, παρακαλώ να επιληφθεί του θέματος, γιατί η αυτή παρέλαβε το έργο. Φορέας Διαχείρισης είναι η Περιφέρεια, εμείς απλά το επιβλέπουμε. Επίσης, δυστυχώς ο ΓΟΕΒ δεν έχει πάρει ακόμα τις εγκρίσεις για τους χειριστές των αντλιοστασίων. Γι’ αυτό ζητάω αλλαγή θεσμικού πλαισίου, το ΤΟΕΒ να μπορεί μόνο του να συντηρήσει τα δίκτυά του, μπορούμε να χειριστούμε μόνοι μας τα αντλιοστάσιά μας! Κάνω έκκληση στην Περιφέρεια και στον Περιφερειάρχη να δώσουν λύσεις! Οι αγρότες αυτή τη στιγμή καίγονται, θα καταστραφούν! Αν χαθεί ο πρωτογενής τομέας, θα πεινάσουμε όλοι» σχολίασε ο κ. Παλαιολόγος.

Ευτυχώς έως αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της βλάβης και έτσι χθες η άρδευση επανήλθε στην περιοχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος