FOLLOW US: facebook twitter

Βιωματική εμπειρία εφόδιο για το αύριο…

Ημερομηνία: 30-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

sporoi-5o-dhmotiko1

Από το 5ο Δημοτικό σχολείο ξεκίνησε φέτος τις καθιερωμένες συναντήσεις της για τους παραδοσιακούς σπόρους  με τους μαθητές η Όλγα Βενιζέλου- Ρουβά

Τις καθιερωμένες συναντήσεις της με τους μαθητές σχολείων της Ηλείας, ξεκίνησε η ιδρύτρια της Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων Όλγα Βενιζέλου- Ρουβά, κάνοντας αρχή χθες από το 5ο δημοτικό σχολείο Πύργου, όπου και πέρυσι είχε επισκεφθεί αρκετές φορές και είχαν δημιουργήσει και την κατάλληλη υποδομή, με την δημιουργία σχολικού κήπου και κομπόστ.

sporoi-5o-dhmotiko

Σε συνεργασία με τους δασκάλους του σχολείου και την βοήθεια του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ου δημοτικού, όλη σχεδόν η ημέρα μαθήματος αφιερώθηκε σε στους παραδοσιακούς σπόρους, μια βιωματική εμπειρία πολύ σπουδαία για τα παιδιά, που έμαθαν εκτός των άλλων πως αφαιρούμε τους σποράκια από φρούτα και κηπευτικά και πως τα διατηρούμε για να έχουμε και την επόμενη χρονιά την συγκεκριμένη ποικιλία.

sporoi-5o-dhmotiko5

Παράλληλα έμαθαν να κάνουν σβώλους με σπόρια και χώμα, που τα σκορπίζουν στη φύση για να γίνεται φυσική αναδάσωση σε βουνά και δάση.

sporoi-5o-dhmotiko3

Επίσης ασχολήθηκαν με τον σχολικό κήπο που είχαν φυτέψει την περσινή χρονιά, έγιναν και νέες φυτεύσεις και σε λίγο καιρό θα πρασινίσει ο κήπος του σχολείου και έμαθαν για την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση. Στην όλη ενημέρωση και στην πρακτική που ακολούθησε, συνεισέφερε και ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων π. Γέωργιος Κλουκίνας.

sporoi-5o-dhmotiko2

Όλοι μαζί, μαθητές, δάσκαλοι και γονείς βίωσαν μια πολύ ωραία εμπειρία, ενώ η ανταπόκριση και συμμετοχή των παιδιών ήταν εκπληκτική, γεγονός που για άλλη μια φορά αποδεικνύει πόση ανάγκη έχουν τα παιδιά τέτοιες βιωματικές δράσεις ειδικά σε ότι αφορά το σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον  αλλά και τα εφόδια που αποκτούν και αφορούν την διατροφή μας.

sporoi-5o-dhmotiko4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος