FOLLOW US: facebook twitter

Βελτιώνεται η πρόσβαση στην ορεινή Ηλεία

Ημερομηνία: 07-04-2017 | Συντάκτης:

Αυτοψία Γεωργιόπουλου – Μητρόπουλου στον άξονα Θολό – Φιγαλεία – Επικούρειος – Ανδρίτσαινα

 Στα ορεινά τμήματα της επαρχίας Ολυμπίας βρέθηκαν χθες το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στα οδικά έργα που εκτελούνται στην περιοχή. Πρόκειται για το πρόγραμμα βελτίωσης βατότητας και ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο με προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ το οποίο υλοποιούν η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Οι δύο αντιπεριφερειάρχες επισκέφθηκαν μαζί με τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ηλείας Μιχάλη Καλογερόπουλο, διάφορα σημεία παρεμβάσεων από τη διασταύρωση Θολού στην ΕΟ Πύργου – Κυπαρισσίας έως την Ανδρίτσαινα, όπου έχει τοποθετηθεί νέος ασφαλτοτάπητας, έχουν γίνει διαγραμμίσεις, ή έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά κιγκλιδώματα…

Ο κ. Γεωργιόπουλος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη περιοχή ως ένα από τα πιο δύσβατα τμήματα του νομού. Εκεί εκτιμήθηκε προ διετίας πως πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και να δαπανηθούν χρήματα για τη βελτίωση του οδικού δικτύου. Μια περιοχή που παρουσιάζει συνάμα και σημαντικό τουριστικό ενδιαφέρον. «Με μεγάλη μας χαρά παραδίδουμε στους κατοίκους ένα δίκτυο το οποίο είναι ασφαλές.

Πάρα πολλά χιλιόμετρα στηθαίων αλλά και πάρα πολλά χιλιόμετρα ασφαλτοτάπητα, θα πέσουν το επόμενο διάστημα, γιατί τώρα γίνεται αυτό λόγω των καιρικών συνθηκών και διαμορφώνουμε μία διαφορετική εικόνα. Αυτό είναι καλό και για τους κατοίκους, αλλά και για τους τουρίστες που το καλοκαίρι που μας έρχεται αλλά και τα επόμενα χρόνια θα έχουν την εικόνα ενός δικτύου καλύτερου από αυτό το οποίο ξέραμε έως τώρα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και να πηγαίνουμε στοχευμένα, με έργα τα οποία διαμορφώνουν μία άλλη εικόνα και δίνουν άλλες συνθήκες στο νομό και όχι κατακερματίζοντας τα έργα και κάνοντας εξυπηρετήσεις για πελατειακούς σκοπούς. Αυτό είναι ο στόχος μας, ο στόχος του Περιφερειάρχη, ο στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και αυτό θέλουμε να πούμε στο τέλος αυτής της θητείας.

Έχω πει και στο παρελθόν ότι θέλουμε μία κατανόηση από τους κατοίκους και μία επιείκεια στον τρόπο που μας κρίνουν, καθώς έχουμε βρεθεί σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. Τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών νομίζω ότι κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Είμαστε ανοιχτοί στο να ακούσουμε τα παράπονα τους και τις υποδείξεις τους και βάση αυτών θα πορευτούμε και το επόμενο διάστημα» σχολίασε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Στην αρχική του μορφή όλο το συγκεκριμένο επαρχιακό οδικό δίκτυο

Από την πλευρά του ο κ. Μητρόπουλος τόνισε πως από την πρώτη στιγμή είχε γίνει ιεράρχηση των στόχων στα έργα συντήρησης και το μέγεθος τους, προκειμένου να ικανοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και να μη γίνει σπατάλη πόρων ώστε να καλυφθούν και άλλες ανάγκες στο νομό. «Θα επαναφέρουμε στην αρχική του μορφή όλο το επαρχιακό δίκτυο από Θολό – Φιγαλεία – Ναό Επικουρείου Απόλλωνα – Ανδρίτσαινα – σύνορα Αρκαδίας και Περιβόλια – Αρχ. Φιγαλεία – Νέδα – σύνορα Μεσσηνίας, τοποθετώντας όπου χρειάζεται στηθαία ασφαλείας, τάπητες, και διαγράμμιση σε όλο το οδικό δίκτυο, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες να έχουν ασφαλή και άμεση πρόσβαση στις περιουσίες τους, αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Ξεκινώντας από την ορεινή Ανδρίτσαινα με την ιστορική της βιβλιοθήκη, τα ωραία πέτρινα σοκάκια της και το λαογραφικό της μουσείο και στην συνέχεια, το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα και τους καταρράκτες της Νέδα. Στη συνέχεια περνάμε μέσα από την όμορφη Φιγαλεία και τα χωριά της και καταλήγοντας στις υπέροχες παραλίες από το Γιαννιτσοχώρι, έως τη Ζαχάρω, τον Καϊάφα και την υπόλοιπη παραθαλάσσια γραμμή. Δίνουμε προτεραιότητα στις τέσσερις ορεινές πύλες του Νομού μας, δύο από την Αρκαδία και δύο από τη Μεσσηνία δίνοντας την δυνατότητα στους τουρίστες, να έχουν πρόσβαση στην ενδοχώρα και να μπορέσουν να έχουν και διανυκτερεύσεις στα τοπικά καταλύματα της περιοχής τονώνοντας την οικονομία. Υπάρχει διάθεση, θέληση, σχέδιο και προγραμματισμός για να παραδώσουμε στους πολίτες της Ηλείας τις υποδομές που θα συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού και της Περιφέρειας μας» σχολίασε ο κ. Μητρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος