FOLLOW US: facebook twitter

Βασισμένο στην ιστορία του τόπου: Η χθεσινή συνέντευξη τύπου για το φετινό 7ο Διεθνές Φεστιβάλ δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ημερομηνία: 21-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Οι Μεσαιωνικές Νύχτες Καλοκαιριού, αναβιώνουν στο φετινό 7ο Διεθνές Φεστιβάλ δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, με δρώμενα εμπνευσμένα από την πλούσια ιστορία της περιοχής και επίκεντρο το Κάστρο Χλεμούτσι. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, πέραν των δρώμενων αυτών, κυριαρχούν μεγάλες συναυλίες με την Ελεονόρα Ζουγανέλη, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Κωστή Μαραβέγια και τον Μανώλη Μητσιά. Χθες ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ και μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βούκανος και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ανδρέας Χαμουζάς, παρουσίασαν το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ αναφέρθηκε στη φετινή διοργάνωση λέγοντας πως «Με μεγάλη χαρά και αυτό το καλοκαίρι το 7ο Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, συνεχίζει το ταξίδι του στον πολιτισμό στα όμορφα και ιστορικά μέρη του Δήμου μας.  Με κυρίαρχες εκδηλώσεις τα Μεσαιωνικά Δρώμενα που θα αναβιώσουμε φέτος, Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο Κάστρο Χλεμούτσι, στην Κυλλήνη, στην Ανδραβίδα, στα Λεχαινά. Οι τοπικές πολιτιστικές μας εκδηλώσεις μαζί με τις συναυλίες, θα δώσουν την ευκαιρία στους Δημότες μας και στους παραθεριστές μας να βιώσουν μοναδικές πολιτιστικές εμπειρίες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όλους τους συνεργάτες μου, τον Καλλιτεχνικό μας Διευθυντή και Μουσικοσυνθέτη Γιώργο Βούκανο και τέλος εσάς που αγκαλιάζετε τις προσπάθειές μας για την ανάπτυξη του τόπου μας. Σας εύχομαι να έχουμε ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι με πολλές επιτυχίες για τον τόπο μας».

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βούκανος, από την πλευρά του αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης. Εστίασε στην αναβίωση των μεσαιωνικών δρώμενων και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να αναδειχθούν οι ομορφιές της περιοχής. «Θα ήθελα να πω το ξεχωριστό, ότι φέτος θα αναβιώσουμε πάλι τις μεσαιωνικές νύχτες του καλοκαιριού, αλλά διαφορετικά. Δεν θα είναι απλώς αναβιώσεις μεσαιωνικών δρώμενων, αλλά θα είναι ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο και την ιστορία, το οποίο το κάνουμε σε συνεργασία με την εφορεία αρχαιοτήτων Ηλείας. Κι εδώ πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την προϊσταμένη της εφορείας, κα Κόλλια καθώς και την Νάνσυ Ράλλη η οποία θα μας δώσει και τα ιστορικά στοιχεία που χρειαζόμαστε γι’ αυτή την προσπάθεια» είπε και αναλύοντας το concept του φετινού φεστιβάλ εξήγησε πως θα υπάρχουν παραμύθια για τα παιδιά, τρεις μεσαιωνικοί μύθοι που αφορούν το Χλεμούτσι, ενώ κάθε παράσταση θα κλείνει με το μυστικό τραγούδι του Κάστρου, ένα μουσικό έργο, ένα υπερθέαμα σαν μια ονειρική συναυλία όπως χαρακτηριστικά είπε. Στα δρόμενα θα συμμετάσχει η ΑΕ Λεχαινών και η Ολυμπιονίκης της τοξοβολίας Ζωή Παρακευοπούλου.

Ο κ. Βούκανος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, που θα είναι συνδιοργανωτής, τον πρόεδρο του ΔΣ Ανδραβίδας – Κυλλήνης Δημήτρη Χάρδα για την συμβολή του, τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Ανδρέα Χαμουζά και την πρόεδρο του ΝΠΔΔ Άννα Γεωργοπούλου – Κοντόγιωργα. Τέλος ευχαρίστησε το δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που έδειξε σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Σημείωσε πως την προσπάθεια στηρίζουν και τα ξενοδοχεία της περιοχής που θα εντάξουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ σε αυτό των τουριστών, ενώ επισήμανε και τη συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Ανδρέα Μίγκο.

«Είναι μια συλλογική προσπάθεια, εύχομαι όλοι να την απολαύσουν. Θα είναι μέχρι τις 30 Αυγούστου, που θα γίνει η τελευταία εκδήλωση. Καλή επιτυχία σε όλα τα φεστιβάλ που θα γίνουν στο νομό και στην προσπάθεια που κάνουν. Ιδιαίτερα να ευχηθώ καλή επιτυχία και στο αδελφό φεστιβάλ του δήμου Ήλιδας με το οποίο έχουμε μια στενή συνεργασία” είπε θέλοντας να καταδείξει το ότι δεν υπάρχει αντιπαλότητα και ανταγωνισμός, με άλλα φεστιβάλ στο νομό, ευχόμενος παράλληλα, να πηγαίνουν όλα τα φεστιβάλ της Ηλείας καλά, κάτι που είναι θετικό για τον τόπο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος