FOLLOW US: facebook twitter

Βασίλης Moral: «Το τατουάζ είναι τρόπος ζωής και έκφρασης»

Ημερομηνία: 21-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

moral-tattoo20

Moral Tattoo Crew: Tattoo χωρίς ταμπού

Συνέντευξη στην Ηρώ Ρήγα

Ο Βασίλης Moral ξεκίνησε ως γκραφιτάς και είναι πλέον ένας καταξιωμένος tattoo artist και ιδιοκτήτης του «Moral Tattoo Studio» στην Ανδραβίδα. Τους τελευταίους 8 μήνες έχει αποσπάσει μάλιστα 15 βραβεία σε διαγωνισμούς τατουάζ σε Μάλτα, Κύπρο, Αλβανία, Κρήτη, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Ο Βασίλης μιλά σήμερα στην «Πρωινή» για την τέχνη του τατουάζ και λύνει όλες μας τις απορίες…

moral-tattoo18

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με την τέχνη του τατουάζ;

Πριν από 6 χρόνια ξεκίνησα να ασχολούμαι με την τέχνη του τατουάζ κάνοντας στο σπίτι μόνο σε φίλους μου. Επαγγελματικά ασχολούμαι 4 χρόνια από το 2012 που άνοιξα το δικό μου στούντιο.

Τι είναι αυτό που σε προσέλκυσε σε αυτή την τέχνη και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς επαγγελματικά με το τατουάζ;

Από μικρό παιδί ζωγράφιζα. Έφτιαχνα πίνακες, αερογραφίες και είχα ασχοληθεί πάρα πολύ με το γκράφιτι. Ό,τι έχει σχέση με τη ζωγραφική, μου αρέσει, το ψάχνω και το προσπαθώ. Έτσι είχα πάει μια χρονιά στο Athens Tattoo Convetion σαν επισκέπτης και παρακολουθούσα τους artists που μου αρέσουν και ενημερωνόμουν για την τέχνη του τατουάζ. Γυρίζοντας από Αθήνα αποφάσισα να παραγγείλω τον εξοπλισμό και να το προσπαθήσω. Στην αρχή έπαιρνα δέρματα από γουρούνια και έκανα τα πρώτα μου πειράματα. Αργότερα έκανα σε κάποιους φίλους μου και ξεκίνησε να μου ζητάει όλο και πιο πολύς κόσμος, έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά.

moral-tattoo19

Ποια θεματολογία ξεχωρίζεις και ποια τεχνική προτιμάς;

Μου αρέσουν πάρα πολύ τα σχέδια new school με χρώμα. Μου αρέσει πολύ αυτή η τεχνική γιατί μοιάζει με graffitti.

Τι σου ζητάει περισσότερο ο κόσμος; Ποιο είναι το πιο περίεργο τατουάζ που σου έχουν ζητήσει ή που έχεις «χτυπήσει»;

Οι πιο μικρές ηλικίες ζητούν κάτι που έχουν δει σε κάποιο διάσημο (τραγουδιστή, ποδοσφαιριστή) γιατί είναι σε ηλικία που δεν μπορούν να κρίνουν τι σημαίνει το τατουάζ και το βλέπουν σαν μόδα. Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ζητούν κάτι που συμβολίζει κάτι για αυτούς και για τη ζωή τους. Δεν μου έχουν ζητήσει κάτι περίεργο, το πιο περίεργο για μένα ήταν ένας που έγραψε τη μάρκα από το τρακτέρ του.

moral-tattoo3

Μέσα στα 6 χρόνια που ασχολείσαι με το τατουάζ έχεις αποσπάσει αρκετές διακρίσεις και βραβεία σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς τατουάζ. Το τελευταίο διάστημα έχεις πάρει βραβεία σε διοργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό για αρκετές δημιουργίες σου. Ειδικά το διπλοβραβευμένο τατουάζ του Billy Ζ έχει αποσπάσει τρελές κριτικές. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό;

Επαγγελματικά με το τατουάζ ασχολούμαι 4 χρόνια. Τους τελευταίους 8 μήνες έχω πάρει 15 βραβεία σε διαγωνισμούς στη Μάλτα, Κύπρο, Αλβανία, Κρήτη, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Το να πάρεις ένα βραβείο δεν είναι εύκολο.

moral-tattoo14

Πρώτα από όλα πρέπει να αγαπάς πάρα πολύ αυτό που κάνεις, να προσπαθείς να εξελίσσεσαι και να δουλέψεις πάρα πολύ.

Πρέπει να βρεις το στυλ σου και να προσπαθείς κάθε φορά να γίνεσαι καλύτερος. Δεν είναι εύκολο να πας σε ένα διαγωνισμό και να πάρεις βραβείο. Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος που έχω πάρει αυτά τα βραβεία σε τατουάζ που έχουν το προσωπικό μου στυλ, όπως είναι το σχέδιο που έχω κάνει στο Βilly Z. Αυτό σου δίνει δύναμη, όρεξη και σε ενθαρρύνει να γίνεσαι καλύτερος.

moral-tattoo9

moral-tattoo5

Τι αποκομίζεις συμμετέχοντας σε μεγάλες διοργανώσεις -πέρα από την πιθανότητα της βράβευσης, γιατί φαντάζομαι δεν είναι αυτό το κίνητρο για να συμμετέχεις;

Σίγουρα η βράβευση είναι ένα κίνητρο αλλά δεν είναι το μόνο. Σε κάθε διοργάνωση συναντάς καλλιτέχνες πολύ σημαντικούς, με διαφορετικές τεχνικές. Συζητάς μαζί τους, ανταλλάσσεις απόψεις και απορίες. Η κάθε διοργάνωση είναι ένα σεμινάριο για μένα, αφού γυρίζοντας έχω μάθει κάτι καινούριο.

moral-tattoo12

Πώς βλέπεις το μάλλον του τατουάζ στην Ελλάδα;

Η τέχνη του τατουάζ τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχει εξελιχθεί πάρα πολύ. Κάθε χρόνο έχει ανοδική πορεία, ο κόσμος το αποδέχεται περισσότερο και βγαίνουν πάρα πολλοί νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες. Όσο περνούν τα χρόνια πιστεύω θα γίνεται ακόμα καλύτεροι.

Πόσο δύσκολο είναι να διατηρείς tattoo studio στην Ανδραβίδα;

Σίγουρα όταν έχεις ένα στούντιο σε μια πολύ γίνεσαι πιο εύκολα αναγνωρίσιμος. Όταν κάνεις τη δουλειά σου σωστά όμως ο κόσμος το αναγνωρίζει και δεν τους ενδιαφέρει η απόσταση, ούτε που έχεις το στούντιο. Έχω ανθρώπους που έρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού για να τους κάνω τατουάζ. Πρόσφατα γνώρισα το Billy Z ο οποίος είναι ένας καλλιτέχνης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Βρίσκεται στο στούντιο σχεδιάζοντας κάποια κομμάτια του δικού του στυλ στο χαρτί και στο photoshop και σύντομα θα ανήκει στην ομάδα του Moral Tattoo αποτυπώνοντας τα δικά του σχέδια σε τατουάζ.

Τι σημαίνει το τατουάζ για σένα;

Το τατουάζ για μένα είναι τρόπος ζωής και τρόπος έκφρασης.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος