FOLLOW US: facebook twitter

Βαλιανάτος: Αναμπέλωση και αποζημίωση εισοδήματος

Ημερομηνία: 19-05-2017 | Συντάκτης:

Αυτοψία στις σταφίδες στο Σόπι από τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας

Στα σταφιδοχώρια της Ώλενας βρέθηκε για αυτοψία ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος μετά τα προβλήματα που έχουν προκύψει τον τελευταίο χρόνο στην καλλιέργεια της σταφίδας. Προβλήματα που έχουν οξυνθεί από τον περασμένο Αύγουστο και επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές.

Ο κ. Βαλιανάτος είδε από κοντά στην κατάσταση των φυτών και τόνισε πως θα έχουν ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το «Μπενάκειο». Ωστόσο όποια κι αν είναι αυτά – που θα αποκαλύπτουν πιθανόν την αιτία του κακού – πρότεινε να προωθηθεί προς το αρμόδιο υπουργείο η λύση της αναμπέλωσης για τις συγκεκριμένες καλλιέργειες που έχουν πληγεί και αποζημίωση των αγροτών για το χαμένο εισόδημα έως δύο έτη. Με αυτό τον τρόπο οι παραγωγοί θα μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να αναπτύξουν ξανά την καλλιέργειά τους.

Ενημέρωση για τους δασικούς χάρτες

Ενημερωτική ημερίδα για τους δασικούς χάρτες, λίγες ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την κατάθεση των αντιρρήσεων διοργανώνει η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας. Τη Δευτέρα 22 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο εργατικό κέντρο Αμαλιάδας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν για να ενημερωθούν από τον διευθυντή Δασών Ηλείας κ. Κορισιάνο, πολιτικούς μηχανικούς και εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, ώστε να έχουν μια σφαιρική εικόνα για το θέμα που απασχολεί τους τελευταίους μήνες κυρίως τον αγροτικό κόσμο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος