FOLLOW US: facebook twitter

Βαθιά ανάσα για τους οφειλέτες στη Δ.Ο.Υ μόνο του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης!

Ημερομηνία: 08-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

x-default

Υπεγράφη χθες από την Κατερίνα Παπανάτσιου η ρύθμιση για τις «παγωμένες» οφειλές στη Δ.Ο.Υ σε 24 ισόποσες μηνιαίες και άτοκες δόσεις

– Μένουν δυστυχώς εκτός οι δήμοι Πύργου, Ήλιδας και Πηνειού γιατί δεν είχαν καταθέσει ανάλογο αίτημα!
Βαθιά ανάσα πήραν οι δημότες του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, καθώς υπεγράφη τελικώς χθες από την υφυπουργό Οικονομικών για φορολογικά θέματα Κατερίνα Παπανάτσιου η υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία ρυθμίζεται η καταβολή ληξιπρόθεσμων χρεών λόγων των έντονων καιρικών φαινομένων σε 24 δόσεις, σε περιοχές του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης που είχε υποβάλλει σχετικό αίτημα. Δυστυχώς μένουν «εκτός» οι πληγέντες δήμοι Πύργου, Ήλιδας και Πηνειού, καθώς οι δήμαρχοι δεν είχαν υποβάλλει ανάλογο αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών όπως είχε κάνει ο κ. Ναμπίλ Μοράντ, για να ενταχθούν σε ρύθμιση οφειλών στη Δ.Ο.Υ. Μάλιστα σχετικό αίτημα που υπέβαλλε χθες ο δήμος Ήλιδας μόλις ενημερώθηκε ότι αυτό ήταν απαραίτητο για την ένταξη στη ρύθμιση, απερρίφθη από το υπουργείο Οικονομικών διότι θεωρήθηκε εκπρόθεσμο! Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, οι οφειλέτες των τριών πληγέντων δήμων Πύργου, Ήλιδας και Πηνειού, έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν οι ίδιοι στην εφορία και να ζητήσουν να ενταχθούν σε ρύθμιση 12 δόσεων που όμως θα επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις!
Τι αναφέρει η απόφαση για το δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης
Συγκεκριμένα με την προαναφερόιμενη απόφαση της Κατερίνας Παπανάτσιου, ρυθμίζονται τα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη κατά τις ισχύουσες διατάξεις του ΚΕΔΕ και του ΚΦΔ σε 24 ίσες μηνιαίες δόσεις χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής που αντιστοιχούν σε αυτά των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ο οποίος κηρύχτηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας με απόφαση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στις 8.9.2016.
Η ρύθμιση αφορά χρέη τα οποία ήταν ληξιπρόθεσμα μέχρι την έκδοση της Απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ 1144/29.9.2016 και η είσπραξή τους ανεστάλη με την παράγραφο 2 της ανωτέρω απόφασης.
Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι τις 31.3.2017.
Η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται μέχρι την 31.3. 2017 και οι επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών.
Εκκρεμεί ρύθμιση για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το ενδιαφέρον τώρα κυρίως επιχειρηματιών και αγροτών, εστιάζεται στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις, όπου προσδοκούν να υπάρξει παρόμοια απόφαση από τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους στα ασφαλιστικά ταμεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος