FOLLOW US: facebook twitter

Βήματα για το αεροδρόμιο του Επιταλίου

Ημερομηνία: 10-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία, Πολιτική

aerolesxi-georgiopoulos-aerodromio-epitalio

Ώστε να αξιοποιηθεί από την Αερολέσχη Πύργου – Επαφές με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας

Συνάντηση συνεργασίας για την αξιοποίηση του αεροδρομίου Επιταλίου είχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και τα μέλη της Αερολέσχης Πύργου. Στόχος της συνάντησης ήταν το να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τον αποχαρακτηρισμού του αεροδρομίου ως κρατικού αερολιμένα, ώστε να αναπτυχθούν άλλες δραστηριότητες όπως αυτή του αεραθλητισμού και να αξιοποιηθεί ο χώρος που σήμερα μαραζώνει από την εγκατάλειψη.

Ο αντιπέριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος τόνισε πως εδώ και χρόνια που έχει χαρακτηριστεί ως κρατικός αερολιμένας το αεροδρόμιο Επιταλίου, ωστόσο παρά τις προσπάθειες σχεδιασμού και επανασχεδιασμού της λειτουργίας του, παραμένει σε αδράνεια. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είναι ο αρμόδιος φορέας για να εκδώσει την απόφαση που θα το καθιστά ανενεργό. «Έχουμε ξεκινήσει εδώ και μήνες προσπαθώντας να δούμε τα βήματα μας. Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να καταθέσουμε αίτημα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τον αποχαρακτηρισμό του από κρατικό αερολιμένα, γιατί δεν υπάρχει πρόθεση να λειτουργήσει από την ΥΠΑ και τον χαρακτηρισμό του ως πεδίο προσγειώσεων όταν απαιτείται, προκειμένου να γίνει ενεργό για τους σκοπούς και τις ανάγκες της αερολέσχης. Εδώ και λίγες μέρες ο διοικητής της ΥΠΑ έχει υποβάλει θετική εισήγηση προς τον υπουργό Υποδομών, σχετικά με το αίτημα μας, προκειμένου να υπογραφεί υπουργική απόφαση η οποία εκκρεμεί αυτή τη στιγμή στο γραφείο του να αποχαρακτηριστεί από κρατικός αερολιμένας. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Το δεύτερο βήμα έχει να κάνει με τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν, για το τι θα πρέπει να γίνει έτσι ώστε να προστεθεί εκεί με την βοήθεια της αερολέσχης» είπε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Στα επόμενα βήματα θα αναζητηθούν ευρωπαϊκά προγράμματα ώστε να ενταχθεί το αεροδρόμιο για να αξιοποιηθεί και να φιλοξενήσει σημαντικές δράσεις. «Δεν είναι εύκολο εγχείρημα και το λέω για να μην κριθούμε μόνο από τις προθέσεις μας αλλά μέσα από τα αποτελέσματα μας. Ένας δύσκολος δρόμος που έχει εμπόδια αλλά με την βοήθεια των φίλων της αερολέσχης που έχουν μεγάλο ζήλο για να δουν το αεροδρόμιο αυτό να προσφέρει στην Ηλεία αυτά τα οποία μπορούσε να προσφέρει αυτά τα χρόνια» σχολίασε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Αερολέσχης Πύργου Θοδωρής Γιαννακούλιας έχει συμφωνηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τον αποχαρακτηρισμό του αεροδρομίου ώστε αυτό να γίνει πεδίο προσγειώσεων και να αξιοποιηθεί κατάλληλα. «Το αεροδρόμιο Επιταλίου είναι ένα διαμάντι για την περιοχή μας. Η αερολέσχη συμφωνεί σε αυτά και θα είναι αρωγός της περιφέρειας σε ότι χρειαστεί και εμείς σαν τεχνοκράτες, σαν πιλότοι και σαν εκπαιδευτές και μαζί με όλους τους φορείς θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το αεροδρόμιο με στόχο να γίνει πόλος έλξης και τουριστικός και διακρατικών αλλά και ακόμη και αθλητικών αγώνων και διαφόρων άλλων δραστηριοτήτων που έχουμε κατά νου να κάνουμε σε συνεργασία με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας και ιδιαίτερα με την ασφάλεια πτήσεων που μπορούν να γίνουν. Ο πρόεδρος της επιτροπής διερεύνησης ατυχημάτων της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, Θανάσης Γκίνης είναι πατριώτης μας. Σχεδιάζουμε αν όχι στο τέλος του 2017 αρχές του 2018 το επόμενο σεμινάριο να γίνει στην περιοχή τη δική μας, που είναι σεμινάριο για όλη την Ελλάδα και έχει σχέση με την ασφάλεια πτήσεων της πολιτικής αεροπορίας» είπε ο κ. Γιαννακούλιας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος