FOLLOW US: facebook twitter

Βέγκαν, πικάντικη μαγειρίτσα με μανιτάρια και αρωματικά χορταρικά

Ημερομηνία: 14-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Η μαγειρίτσα με μανιτάρια, κλασική πλέον και αγαπημένη συνταγή όλων των φυτοφάγων, είναι μια υπέροχη εναλλακτική έναντι της παραδοσιακής που μαγειρεύεται το Πάσχα. Εδώ μαγείρεψα την δική μου εκδοχή αυτού του υπέροχου πιάτου, την οποία φτιάχνω με μια ποικιλία μανιταριών, πράσα, κρεμμυδάκια σέσκουλο και μαρούλι. Στα μπαχαρικά μου δεν ξεχνάω να προσθέσω καυτερό μπούκοβο, μια πρέζα κύμινο και κάρυ για να δώσω γευστική ένταση και ωραίο χρώμα στο πιάτο μου.

Εύχομαι κάποτε -σύντομα- όλες οι μαγειρίτσες να είναι σαν κι αυτήν -ειρηνικές, εμποτισμένες με αγάπη, ενσυναίσθηση και σεβασμό προς όλα τα πλάσματα.

Υλικά:

750 γρ φρέσκα μανιτάρια διάφορα

2 πράσα ψιλοκομμένα

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 φλιτζ. του καφέ ρύζι για σούπα

¼ φλιτζ. ελαιόλαδο

200 γρ μαρουλόφυλλα χονδροκομμένα (1 μέτριο μαρούλι)

200 γρ σέσκουλα χονδροκομμένα (1 ματσάκι)

1 πιπεριά κόκκινη, γλυκιά σε κυβάκια

1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. κρασί λευκό

3 φλιτζ. ζωμό λαχανικών (ή νερό)

1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό

1 κ.γ. κύμινο τριμμένο

1 κ.γ. κάρυ

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα ταχινολέμονο

2 κ.σ. ταχίνι

2 κ.σ. διατροφική μαγιά

2 κ.γ. καλαμποκάλευρο

¼ φλιτζ. χυμό λεμονιού


Εκτέλεση

1.Σκουπίζουμε καλά μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και τα κόβουμε σε κομμάτια.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα ψιλοκομμένα. Τα σωτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Δυναμώνουμε τη φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε μέσα τα φύλλα μαρουλιού, τα σέσκουλα και τον άνηθο. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα χορταρικά. Προσθέτουμε τον ζωμό (ή το νερό) και τα μπαχαρικά, αλατίζουμε και αφήνουμε τη σούπα μας να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
4. Ετοιμάζουμε το ταχινολέμονο: Σε ένα μπολάκι βάζουμε το χυμό του λεμονιού, 2-3 κουτάλες από το μίγμα της σούπας, την διατροφική μαγιά, το καλαμποκάλευρο και το ταχίνι, ανακατεύουμε πολύ καλά και κατόπιν ρίχνουμε μέσα στη σούπα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.

Πηγή: veganinathens


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος