FOLLOW US: facebook twitter

Βάζουν μπρος την οριοθέτηση του αιγιαλού στο Κοτύχι

Ημερομηνία: 15-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

kotyxi-aigialos1

Αυτοψία την Τρίτη από στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας

Στην περιοχή της λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου βρέθηκαν την περασμένη Τρίτη στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας από τον Πύργο και την Πάτρα, προκειμένου να εξετάσουν ζητήματα που αφορούν τον υγροβιότοπο. Τα στελέχη συνόδεψε ακόμα και με βάρκες μέσα στη λιμνοθάλασσα ο διευθύνων σύμβουλος της Δημοσυνεταιριστικής Ιχθυοτροφικής Εταιρίας Λεχαινών Κοτύχι ΑΕ και αναπληρωτής δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Διονύσης Μάλλιαρης.

kotyxi-aigialos3

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στην Πρωινή επισήμανε τα προβλήματα που υπάρχουν από το παρελθόν και τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν πολύ σοβαροί στο μέλλον, αν δεν προχωρήσει το θέμα της οριοθέτησης του αιγιαλού.

kotyxi-aigialos2

«Προχωρά σωστά αυτή τη φορά το θέμα της οριοθέτησης του αιγιαλού. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως δημοτική αρχή και ως διεύθυνση της εταιρίας. Αν δεν γίνει η οριοθέτηση είμαστε εγκλωβισμένοι. Η ζημιά πέρυσι ήταν μεγάλη με την κακοκαιρία. Αν φέτος έχουμε μια αντίστοιχη κατάσταση η λίμνη θα γίνει λιμανάκι» εξήγησε ο κ. Μάλλιαρης που μαζί με εκπροσώπους του φορέα διαχείρισης, συνόδεψαν τα στελέχη της Κτηματικής.

kotyxi-aigialos4

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία είναι η χαρτογράφηση και έπειτα η μέτρηση της λιμνοθάλασσας. Στη συνέχεια μια πενταμελής επιτροπή θα αναλάβει να κάνει την οριοθέτηση. «Το παν είναι το πρώτο βήμα της χαρτογράφησης. Είναι θετικό ξεκίνημα» σχολίασε ο κ. Μάλλιαρης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος