FOLLOW US: facebook twitter

Βάζουν λουκέτο οι γονείς στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μανωλάδας

Ημερομηνία: 04-03-2017 | Συντάκτης:

manolada-dimotiko

Αρρώστησαν από την εγκατάλειψη 

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι για τους γονείς των μαθητών του δημοτικού σχολείου Νέας Μανωλάδας. Δεν αντέχουν πλέον τα παιδιά τους να πηγαίνουν για μάθημα σε μια ακατάλληλη σχολική μονάδα και να βρίσκονται αντιμέτωπα με σοβαρά πνευμονολογικά προβλήματα. Το κτίριο που στέγαζε το σχολείο κρίθηκε κατεδαφιστέο μετά το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 στην Ηλεία και οι λυόμενες αίθουσες που τοποθετήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες της λειτουργίας του σχολείου προσωρινά, έγιναν μόνιμες…

manolada-dimotiko1

Φέτος κλείνουν δέκα χρόνια σε αυτές τις αίθουσες, όπου οι συνθήκες που επικρατούν είναι τραγικά επικίνδυνες. Σε συνάντηση που έγινε με το δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ και τους συνεργάτες του, με τους εκπροσώπους των γονέων, έγινε γνωστό από την πλευρά τους, πως την ερχόμενη Τετάρτη το δημοτικό σχολείο Ν. Μανωλάδας κλείνει επ’ αόριστον από τους γονείς που αντιδρούν στην εγκατάλειψη.

manolada-dimotiko3

Μιλώντας στην “Πρωινή” ο γονέας και κάτοικος και δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Τζιτζογλάκης τόνισε πως «δεν κάνουμε πίσω, προτιμούμε να μη στείλουμε τα παιδιά μας να μάθουν γράμματα, από το να αρρωστήσουν. Αντιμετωπίζουν πνευμονολογικά προβλήματα. Κρίθηκε το κτίριο κατεδαφιστέο το 2008 και έφεραν λυόμενες αίθουσες για προσωρινή λύση, που έγινε μόνιμη. Δεν έγινε τίποτα για την κατασκευή νέου σχολείου ούτε μέσω ΕΣΠΑ. Μάθαμε ότι χάθηκαν ευκαιρίες και παρότι υπήρξε σχεδιασμός δεν προχώρησε. Δεν πάει άλλο ο εμπαιγμός, πρόκειται για υγειονομική βόμβα» σχολίασε ο κ. Τζιτζογλάκης που επισήμανε πως άμεσα θα πρέπει να αντικατασταθούν οι παλιές λυόμενες αίθουσες και παράλληλα να δρομολογηθεί άμεσα η κατασκευή νέου σχολείου. Η συγκεκριμένη σχολική μονάδα είναι εξατάξια, καλύπτει τις ανάγκες 100 μαθητών και πρόκειται για ένα σχολείο που παρουσιάζει εξαιρετική εκπαιδευτική δραστηριότητα.

manolada-dimotiko-paidiaΣύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης η κατασκευή του σχολείου έχει βαλτώσει εδώ και πολλά χρόνια. Ο δήμαρχος έκανε μια αναδρομή στο θέμα, μιλώντας στους γονείς και τόνισε πως από την πλευρά της «Κτιριακές Υποδομές» υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις και αναβολές ώστε να μένει πίσω η κατασκευή του νέου κτιρίου. Ο διευθυντής του σχολείου κ. Κυπριώτης, αλλά και οι γονείς επισήμαναν την ακαταλληλότητα του σχολείου, ενώ οι γονείς ενημέρωσαν πως προχωρούν στο κλείσιμο του σχολείου που είναι ακατάλληλο και ελοχεύει κινδύνους για την υγεία των μαθητών. Γνωστοποίησαν δε την πρόθεσή τους να κλείσουν το σχολείο επ΄ αόριστον.

manolada-dimotiko2

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Χαμουζάς και Αντώνης Τζιτζογλάκης, και οι εκπρόσωποι των γονέων Ζωή Δημητροπούλου – Σοφιανοπούλου, Βασιλική Παρασκευοπούλου, Ανδρέας Σπατιώτης, Χρυσούλα Δρακάκη και Ανδριάνα Σκούρλα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος